Probably orkney’s finest 2007, Douglas Laing

Hey people,

Vandaag weer een flesje uit de proeverij die ik heb georganiseerd voor dorpsgenoten.

Dit keer ook weer een fles van de bottelaar Douglas Laing. Met de spannende naam “probably Orkney’s finest”.

Welke distilleerderij zal Orkney’s finest zijn ?

De Orkney eilanden zijn ongeveer 200 eilanden met 1 groot eiland genaamd mainland. Hier staan 2 distilleerderijen. Scapa & highland park. Vandaag moeten we dus raden welke van de 2 distilleerderijen er in deze fles zit.

De whisky is speciaal gebotteld voor de gall & gall. De meeste flessen zijn hier al van uitverkocht maar heel soms zie je er nog eentje staan ergens in de winkel. In totaal waren er 300 flessen van deze whisky beschikbaar.

De whisky heeft een mooie lichte goud kleur is niet bijgekleurd en is non chill filtered. De whisky is teruggebracht naar 48.4% alcohol en heeft 12 jaar liggen rijpen in een refill hogshead.

Op de neus super romig, honing en fris in de neus. Een lichte zeebries wat zeewier en onrijpe aardbei.

Het palet heeft super veel citrus vruchten. De romigheid van de neus gaat hier door gepaard met lichte turf, een vergeten kop koffie, cacao, peper en wat moutigheid.

In de afdronk licht geblakerd hout en wat jasmijn bloemetjes. Ook peper, fris, heide en munt.

Tsjah. En welke distilleerderij zit hier nou in. Ik vond het lastig maar durf te zeggen dat ik denk dat dit een highland park moet zijn. 100% zeker zullen we het natuurlijk niet weten. Maar toch zeker een prima whisky!

Bedankt voor het lezen.

Cheers,

Robbert.

Advertenties

Auteur: confessionsofawhiskyfreak

hey people, welkom op mijn blog! Mijn naam is Robbert, geboren op 2 december 1991 en ik ben de bedenker van de blog “confessions of a whisky freak” Qua baan werk ik in de zorg. Een super mooie baan waar ik met veel plezier naar toe ga. Mijn vriendin is al jaren blogger (www.edithsofia.nl) en om haar zo bezig te zien met haar blog heeft mij ook geïnspireerd om mijn eigen blog te starten maar dan over mijn grote hobby... whisky! Wat kan je zoal verwachten? Reviews van whisky, whiskey, bourbon. Maar af en toe maken we ook eens een uitstapje naar bijvoorbeeld een lekker gerecht. Maar soms ook iets van een gadget of baard stuff. Vaak dan wel weer whisky gerelateerd uiteraard. Voor contact kunt u mailen naar: info@confessionsofawhiskyfreak.nl Ik sta open voor suggesties, tips, vragen & samenwerkingen. Cheers! Robbert ( confessions of a whisky freak)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *