Port Charlotte 14 year old, spiritfilled

Hey people,

Vandaag weer een geweldige whisky van de bottelaar spiritfilled. Een bottelaar die toch wel bekend staat om zijn hoge kwaliteit whisky’s.

In de mythical beasts serie van spiritfilled zijn we vandaag aangekomen bij het beest die hoort bij de whisky’s van islay. Bij Islay hoort de Qilin. De qilin wordt ook wel de Chinese eenhoorn genoemd. En wat is het dier van Schotland. Juist! De eenhoorn.

Al moet ik toch even vermelden dat ze voor het etiket voor de Japanse variant zijn gegaan van de qilin en niet de Chinese.

De whisky is 14 jaar oud en heeft zijn tijd doorgebracht in een bourbon vat. Gebotteld op een vat sterkte van 57.8% ABV. Er waren 150 flessen beschikbaar. Uiteraard ook weer niet bijgekleurd of koud gefilterd.

De whisky opent in de neus met heerlijke zee geuren, een klein zuurtje, vers gemaaid gras en hooi. Oude gebakken rijst, nieuwe autobanden, ijzer, sigarenkistjes en vanille en natuurlijk ook zeker rook.

wauw wat een dik en stroperig mondgevoel. Die had ik niet verwacht! Smaken van honing, turf rook, zwarte peper, as, een kampvuur, en flink wat specerijen. Ook marmelade en citrus schillen.

De afdronk is lang, dik, rokerig, as en een olieachtig mondgevoel. Eigenlijk komt bijna alles nog een keer voorbij uit de neus en de afdronk. Flink wat peper waar je nog lang van nageniet.

Echt een hele dikke whisky dit! Helemaal mijn ding en voor mij daarom 90 punten.

Bedankt voor het lezen.

Cheers,

Robbert.

Port Charlotte 14 year old, spiritfilled
9
Advertenties

Auteur: confessionsofawhiskyfreak

hey people, welkom op mijn blog! Mijn naam is Robbert, geboren op 2 december 1991 en ik ben de bedenker van de blog “confessions of a whisky freak” Qua baan werk ik in de zorg. Een super mooie baan waar ik met veel plezier naar toe ga. Mijn vriendin is al jaren blogger (www.edithsofia.nl) en om haar zo bezig te zien met haar blog heeft mij ook geïnspireerd om mijn eigen blog te starten maar dan over mijn grote hobby... whisky! Wat kan je zoal verwachten? Reviews van whisky, whiskey, bourbon. Maar af en toe maken we ook eens een uitstapje naar bijvoorbeeld een lekker gerecht. Maar soms ook iets van een gadget of baard stuff. Vaak dan wel weer whisky gerelateerd uiteraard. Voor contact kunt u mailen naar: info@confessionsofawhiskyfreak.nl Ik sta open voor suggesties, tips, vragen & samenwerkingen. Cheers! Robbert ( confessions of a whisky freak)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *