Een tijdje geleden las ik de blog van Whiskynotes.be over deze whisky. Lovend was Ruben over de Port Askaig 17. 90 punten! Ik werd natuurlijk als peatfreak meteen onwijs nieuwsgierig en bestelde een fles bij passie voor whisky.

Laten we eens kijken naar deze 17 jaar oude Port Askaig.

Port Askaig is een stadje vlakbij de Caol Ila distilleerderij, het is dus geen eigen distilleerderij en er is nooit 100% zeker gezegd dat het hier om Caol Ila whisky’s gaat. Maar…. Men zegt dat je er toch aardig zeker van kan zijn.

Deze 17 jaar oude whisky zal ongeveer jaarlijks verschijnen in batches van zo’n 9000 flessen. Deze 2023 variant is gebotteld op 50.5% en is niet bijgekleurd of koud gefilterd

Op de neus geuren van as, citroensap, zeewater, eucalyptus en gemaaid gras. Ook sinaasappel, rook, zwarte thee, mango, anijs en een fijne maritieme geur.

Het palet is rokerig en ziltig. Mooi fruitig als tropisch fruit en frisse menthol. Ook smaken van gebruikte thee bladeren, citrus en zwarte peper kan je vinden in deze whisky.

De afdronk heeft menthol, as, kampvuur rook, oude koude thee en zwarte peper.

Port Askaig 17 year old
Na de review van Ruben wilde ik graag weten hoe deze whisky zou smaken en ik ben blij dat ik een fles heb gekocht. Hij heeft een mooie fruitige laag die ik eerder aan een Bowmore zou schrijven dan aan een Caol Ila maar hij is weer te rokerig/assig voor een Bowmore.
Een heerlijk sappie die niet misstaat in de collectie!
8.8

Bedankt voor het lezen.

Cheers,

Robbert.

Advertenties

Auteur: confessionsofawhiskyfreak

hey people, welkom op mijn blog! Mijn naam is Robbert, geboren op 2 december 1991 en ik ben de bedenker van de blog “confessions of a whisky freak” Qua baan werk ik in de zorg. Een super mooie baan waar ik met veel plezier naar toe ga. Mijn vriendin is al jaren blogger (www.edithsofia.nl) en om haar zo bezig te zien met haar blog heeft mij ook geïnspireerd om mijn eigen blog te starten maar dan over mijn grote hobby... whisky! Wat kan je zoal verwachten? Reviews van whisky, whiskey, bourbon. Maar af en toe maken we ook eens een uitstapje naar bijvoorbeeld een lekker gerecht. Maar soms ook iets van een gadget of baard stuff. Vaak dan wel weer whisky gerelateerd uiteraard. Voor contact kunt u mailen naar: info@confessionsofawhiskyfreak.nl Ik sta open voor suggesties, tips, vragen & samenwerkingen. Cheers! Robbert ( confessions of a whisky freak)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *