Hey people!

wat een weertje vandaag! het is heerlijk warm en dus perfect weer om lekker met een whisky te genieten van al dit moois. tijdens mijn wel bijna wekelijkse zoektocht naar een whisky stuitte ik op deze fles.

het design trok me als metalhead natuurlijk meteen aan ook de naam maakte me erg nieuwsgierig!

vandaag gaan we het hebben over de peat’s beast!

Oke laten we dus eerst even over het design hebben. Op de koker staat een mega groot beest gemaakt van whisky vaten.

Een soort helhond / minotaurus staart je aan met onderaan de naam en een kleine intro naar deze knaller van een whisky!

Leuk is ook dat de tasting notes van Richard Paterson achterop de koker staan. Zo weet je meteen al vrij goed wat je kan verwachten. Onderop de koker staan de geuren die meegegeven zijn door de makers van deze whisky.

Maar genoeg over dit toch wel erg gave design.

Laten we het hebben over de whisky zelf.

Alles eerst ruik je niet zo zeer rook wat ik eigenlijk wel had verwacht maar echt een aardse / turf geur. Dieper in de whisky zit een krachtige rokerige geur.

Je ruikt alleen al dat dit een whisky is met pit en body! Heel veel body!

Toch even een drupje water toevoegen om het pallet wat open te breken.

Ik haal wat meer een zee achtige geur er uit. En iets wat lijkt op gebakken bacon.

Ik pak nog een glas erbij en vul deze met dezelfde peat’s beast maar voeg dan geen water toe. Even kijken wat nou het verschil is.

Eerst de peat’s beast zonder water.

Ik proef een shitload aan vuur, rook, bosbrand, een ziltige smaak. Een soort barbecue op het strand lijkt het wel. Samen met een lekker pepertje die perfect in het smaak profiel past.

In de peat’s beast met water worden deze scherpe krachtige smaken wat terughoudender en komt er een klein fruitig zoetje naar boven.

In de afdronk blijft het rokerige en turf maar komt nu samen met een assige smaak.

Hierin proef je ook goed dat het een vettige / olie achtige whisky is met een droge afdronk.

Jeetje wat een beuker dit! En dan te bedenken dat deze whisky ongeveer rond de €35 kost. Ik raad elke islay liefhebber aan om deze whisky te kopen. Dit gaat nooit vervelen!

Voor die €35 krijg je een heerlijke beuker van een whisky die gewoon echt steen en steengoed is!

Niet bijgekleurd, un-chillfiltered en of 46%

Deze gaat bij mij standaard in het assortiment! Zeker voor die prijs.

Had jij al ervaring met peat’s beast?

Cheers!

Robbert.

Advertenties

Auteur: confessionsofawhiskyfreak

hey people, welkom op mijn blog! Mijn naam is Robbert, geboren op 2 december 1991 en ik ben de bedenker van de blog “confessions of a whisky freak” Qua baan werk ik in de zorg. Een super mooie baan waar ik met veel plezier naar toe ga. Mijn vriendin is al jaren blogger (www.edithsofia.nl) en om haar zo bezig te zien met haar blog heeft mij ook geïnspireerd om mijn eigen blog te starten maar dan over mijn grote hobby... whisky! Wat kan je zoal verwachten? Reviews van whisky, whiskey, bourbon. Maar af en toe maken we ook eens een uitstapje naar bijvoorbeeld een lekker gerecht. Maar soms ook iets van een gadget of baard stuff. Vaak dan wel weer whisky gerelateerd uiteraard. Voor contact kunt u mailen naar: info@confessionsofawhiskyfreak.nl Ik sta open voor suggesties, tips, vragen & samenwerkingen. Cheers! Robbert ( confessions of a whisky freak)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *