Hey people,

Afgelopen kerst kreeg ik van mijn vriendin de whiskey van de peaky blinders kado.

Ik ben zelf een groot fan van de serie en ben dan ook erg blij dat ze bezig zijn met het filmen van het nieuwe seizoen. Ik kan niet wachten!

Deze whiskey stond daarom dus ook op mijn wishlist en gelukkig voor mij had Edith die scherp in de gaten gehouden.

Deze whiskey wordt gemaakt door Sadlers. En wat ikzelf erg tof vind is dat Billy Kimber (de vijand van de peaky blinders) een familielid is van de sadler familie. De sadlers beheren ook een aantal pubs waar de peaky blinders rond de 1900’s vaak te vinden waren.

Logisch natuurlijk dat hun daarom deze whiskey produceren. En slim ook als je ziet hoe populair de show is.

Sadlers maakt niet alleen deze whiskey. Er bestaat ook peaky blinder bier, rum, gin, bourbon.

Maar vandaag bespreken we dus de irish whiskey.

De whiskey is 3 keer gedestilleerd en heeft gerijpt in ex sherry vaten. De whiskey is gebotteld op 40% en is een blend.

De neus van de whiskey opent met een mooie sherry neus en dat typische zachte ierse whiskey neusje. Karamel, mooie fruitigheid. Honing, bloemen en ietwat mineraalachtig.

Bij de eerste slok veel vanille, karamel en honing. Een klein beetje plat water bij de eerste slok maar dat ebt snel weg bij de volgende slok. Aan het einde meer fruit en sherry.

De afdronk heeft peper en sherry maar is vrij kort.

Toch is deze whiskey verassend goed te drinken. Ik zag dit meer als een “gimmick” en had er niet veel van verwacht. Maar ik drink deze whiskey graag. Het is een lekkere en niet moeilijke whiskey.

Cheers,

Robbert

Advertenties

Auteur: confessionsofawhiskyfreak

hey people, welkom op mijn blog! Mijn naam is Robbert, geboren op 2 december 1991 en ik ben de bedenker van de blog “confessions of a whisky freak” Qua baan werk ik in de zorg. Een super mooie baan waar ik met veel plezier naar toe ga. Mijn vriendin is al jaren blogger (www.edithsofia.nl) en om haar zo bezig te zien met haar blog heeft mij ook geïnspireerd om mijn eigen blog te starten maar dan over mijn grote hobby... whisky! Wat kan je zoal verwachten? Reviews van whisky, whiskey, bourbon. Maar af en toe maken we ook eens een uitstapje naar bijvoorbeeld een lekker gerecht. Maar soms ook iets van een gadget of baard stuff. Vaak dan wel weer whisky gerelateerd uiteraard. Voor contact kunt u mailen naar: info@confessionsofawhiskyfreak.nl Ik sta open voor suggesties, tips, vragen & samenwerkingen. Cheers! Robbert ( confessions of a whisky freak)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *