Orkney 9 year old, creative whisky company

Hey people,

Vandaag bespreken we een single cask whisky afkomstig van het eiland orkney.

Vanuit welke distilleerderij het afkomstig is, dat mag niet op de fles staan maar misschien komen we er achter als we de whisky gaan proeven.

De whisky is gebotteld door David Stirk van de creative whisky company (CWC). Dit is wel echt mijn favoriete onafhankelijke bottelaar! David heeft prachtige whisky’s op de markt gebracht. Helaas heeft David CWC ondertussen verkocht. Ik ben benieuwd wat de toekomst ons zal brengen. Ik weet dat David her en der wel wat hand en span diensten verleent. Maar… we gaan het over de whisky hebben.

De whisky is 9 jaar oud en is gebotteld in 2017. Het heeft 50% alcohol, is een single cask en is niet bijgekleurd en is non chill filtered.

Laten we beginnen met de neus. Dit is zonder twijfel een highland park. Duidelijke zoete turf, heide, appel, honing. Een beetje punchy van de alcohol, rook en een beetje leer.

De neus gaat eigenlijk naadloos over in het palet. Hier zit alleen iets meer peper en kaneel.

De afdronk is rokerig maar helaas wel wat kort. Het is jammer dat de afdronk snel vervliegt. Anders was dit echt een hele goeie whisky geweest.

Ik vond hem eigenlijk verassend veel lijken op de highland park 12.

Bedankt voor het lezen.

Cheers,

Robbert.

Advertenties

Auteur: confessionsofawhiskyfreak

hey people, welkom op mijn blog! Mijn naam is Robbert, geboren op 2 december 1991 en ik ben de bedenker van de blog “confessions of a whisky freak” Qua baan werk ik in de zorg. Een super mooie baan waar ik met veel plezier naar toe ga. Mijn vriendin is al jaren blogger (www.edithsofia.nl) en om haar zo bezig te zien met haar blog heeft mij ook geïnspireerd om mijn eigen blog te starten maar dan over mijn grote hobby... whisky! Wat kan je zoal verwachten? Reviews van whisky, whiskey, bourbon. Maar af en toe maken we ook eens een uitstapje naar bijvoorbeeld een lekker gerecht. Maar soms ook iets van een gadget of baard stuff. Vaak dan wel weer whisky gerelateerd uiteraard. Voor contact kunt u mailen naar: info@confessionsofawhiskyfreak.nl Ik sta open voor suggesties, tips, vragen & samenwerkingen. Cheers! Robbert ( confessions of a whisky freak)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *