Hey people,

Zoals jullie wel weten ben ik een echte whisky drinker. Met regelmaat roep ik : “whisky is gemaakt om te delen” en “er is geen drank die zo verbroederd als whisky”.

Maar via via kwam ik in contact met een verzamelaar. En daar wil ik dan natuurlijk maar al te graag even een kijkje nemen.

Dit mocht en ik keek mijn ogen uit…..

Na een kort gesprek over wat ik zoal doe in de whisky wereld en whisky in het algemeen kwam er al snel een whisky op tafel.

En wat voor een! Mijn mond hing zo ongeveer op de tafel en had bijna een kaak fractuur opgelopen zo hard dat hij op tafel viel.

Een laphroaig uit 1966! 30 jaar oud van signatory vintage. Wauw!

Na wat verder heen en weer geklets over whisky mocht ik een kijkje nemen bij de gesloten collectie. En weer kon ik mijn mond oprapen van af de grond.

Nog nooit zag ik zoveel oude flessen bij elkaar staan. En dan ook nog in een geweldige staat. Wat mij eerst opviel was natuurlijk mijn favoriete merk, Ardbeg. De ene ardbeg was nog ouder dan de ander.

De ardbeg still young heb ik zelf ook in mijn collectie staan maar die oude 10 jaar oud zou ik maar wat graag ook in de collectie willen hebben. Of wat dacht je van die 30 jaar oude ardbeg! Hallo zeg!

Even verder kijken. Ik zie een grote collectie port ellen’s gebotteld door allerlei verschillende bottelaars maar vooral verschillende signatory versies.

Er staan hele oude versies van onze Nederlandse trots, van wees in Amersfoort met hun ultimate serie.

Ik zag oude gordon and macphails. Het was bizar. Elke keer als je weer naar het rek keek waar je net 5 minuten heb staan kwijlen dan zag je wel weer wat nieuws en begon het kwijlen weer opnieuw.

Naja… jullie snappen het. Er stond bizar spul en zo kon ik mijn middag ook wel omschrijven. Bizar… want wie denk nou als hij sochtends opstaat dat hij smiddags aan een 30 jaar oude laphroaig zit…. ik niet in ieder geval!

Zelf ben ik dus echt een whisky drinker. En ja… dat ben ik nog steeds. Maar toch vind ik zo’n collectie er wel heel imposant uit zien.

ik heb nu thuis een stuk of 4 a 5 flessen staan die ondertussen een aardige waarde hebben waardoor ikzelf zeg nee… die trek ik toch niet meer open…. denk ik. Je weet het maar nooit haha. Met de juiste mensen wil ik alles altijd delen.

Want hoe mooi zijn de avondjes waar je met mede whisky liefhebbers mooie dingen kan en mag drinken.

Dankjewel voor het lezen.

En bedankt aan de verzamelaar voor zijn grote vrijgevigheid en goeie gesprekken.

Cheers,

Robbert.

Advertenties

Auteur: confessionsofawhiskyfreak

hey people, welkom op mijn blog! Mijn naam is Robbert, geboren op 2 december 1991 en ik ben de bedenker van de blog “confessions of a whisky freak” Qua baan werk ik in de zorg. Een super mooie baan waar ik met veel plezier naar toe ga. Mijn vriendin is al jaren blogger (www.edithsofia.nl) en om haar zo bezig te zien met haar blog heeft mij ook geïnspireerd om mijn eigen blog te starten maar dan over mijn grote hobby... whisky! Wat kan je zoal verwachten? Reviews van whisky, whiskey, bourbon. Maar af en toe maken we ook eens een uitstapje naar bijvoorbeeld een lekker gerecht. Maar soms ook iets van een gadget of baard stuff. Vaak dan wel weer whisky gerelateerd uiteraard. Voor contact kunt u mailen naar: info@confessionsofawhiskyfreak.nl Ik sta open voor suggesties, tips, vragen & samenwerkingen. Cheers! Robbert ( confessions of a whisky freak)

4 gedachten over “Op bezoek bij een verzamelaar.

  1. Maarten zegt:

    👌🏼👌🏼👌🏼 Leuk verhaaltje weer freak!!! Regel even een proeverij bij de verzamelaar 😉🥃🥃🥃

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *