Vorige week was ik op bezoek bij een verzamelaar in Alkmaar. Ik ben al eens eerder bij een verzamelaar op bezoek geweest en kwam nu in contact met een verzamelaar van voornamelijk oude blends uit de jaren 50/60/70.

Zelf ben ik ook groot liefhebber van oude blends maar hier keek ik toch me ogen uit !

Karel Erfmann is een bekende naam voor de leden van de ben nevis club in alkmaar. En ook staat hij met zijn Erfmann collection op sommige festivals.

Naast dat Karel veel oude blends koopt is hij ook liefhebber van arran en edradour. Maar behalve blends koopt hij ook oude single malts. En voor mij een verassing… oude likeuren. Je merkt het al. Karel is een liefhebber van alles dat oud is.

Ik had voor onze ontmoeting een oude Arran meegenomen, een blend uit de 80’s van een japanse ben nevis en een 17 jaar oude king of scots decanter.

Karel trok ook wat oud spul uit de kasten en zo Genoot ik van een bowmore uit de jaren 80. Zoals je ziet met een hoofdletter van want ow ow ow…. Wat een whisky was dit !

Na wat verschillende drams te hebben geproefd en zeer interessante gesprekken te hebben gevoerd kwam het punt ter discussie waarom ik eigenlijk kwam…. Karel had mij uitgenodigd voor een proeverij waar ik onverwachts niet bij kon zijn. Karel was zo aardig om samples af te vullen en die kon ik ophalen. Erg blij mee! Want het was zeker niet de minste proeverij. Alleen maar gesloten distilleerderijen.

 • Glen flagler 100% malt pot still
 • Glen flagler rare all malt scotch
 • Pittyvaich 1993
 • Glenesk 12
 • Glen esk 5
 • Imperial 1995
 • Convalmore 15
 • Littlemill 1990
 • Cambus 1991
 • Port ellen 1982

Toch een proeverij waar je je pet voor af moet nemen.

Karel vertelde mij dat hij binnenkort weer een proeverij organiseert. En toen hij het concept vertelde was ik wederom weer enthousiast.

Het wordt een grote proeverij volgens Karel. En dat is nogal een understatement als je het mij vraagt… ik zou zeggen dat dit een mega proeverij wordt.

Karel zet op vrijdag 20 oktober zo’n 150 flessen op tafel uit zijn prive collectie. Onder andere single malts en blends uit verloren tijden. Maar ook nieuwe whisky’s en bijvoorbeeld wat van de likeuren die Karel spaart. Het laatste uur schenkt hij wat extra bijzondere dranken in het proeflokaal (die zie je op de foto’s in dit artikel. )

Er zijn ook hapjes aanwezig en de mogelijkheid is er om gehaald en gebracht te worden van en naar station Alkmaar noord.

De prijs voor dit alles…. €35 entree.

Echt een proeverij van een liefhebber voor de liefhebber.

Ik heb mij dan ook uiteraard meteen aangemeld.

Mocht je ook zin hebben in deze proeverij, meld je dan aan door een mailtje te sturen naar :

karel@inkahousing.nl


Het adres is :

Berenkoog 42-C (naast de Car Wash)

1111 DD

Alkmaar


Maak je gebruik van het openbaar vervoer ? En wil je dus gebruik maken van de haal en breng service vergeet dat dan er niet bij te vermelden in je email.

Het ophalen kan tussen 18.45 en 19.15 uur


De proeverij begint om 19:30 en eindigt rond 22:30

De inloop van de proeverij start om 19:00.

Wie weet tot dan !

Bedankt voor het lezen.

Cheers,

Robbert.

Nog 1x alle informatie op een rij:

 • Grote whisky proeverij met 150 flessen
 • Vrijdag 20 oktober
 • Berenkoog 42-C, Alkmaar
 • Inloop: 19:00 -19:30
 • Start proeverij: 19:30-22:30
 • Ruimte voor slechts 60 personen.
 • Kosten €35
Advertenties

Auteur: confessionsofawhiskyfreak

hey people, welkom op mijn blog! Mijn naam is Robbert, geboren op 2 december 1991 en ik ben de bedenker van de blog “confessions of a whisky freak” Qua baan werk ik in de zorg. Een super mooie baan waar ik met veel plezier naar toe ga. Mijn vriendin is al jaren blogger (www.edithsofia.nl) en om haar zo bezig te zien met haar blog heeft mij ook geïnspireerd om mijn eigen blog te starten maar dan over mijn grote hobby... whisky! Wat kan je zoal verwachten? Reviews van whisky, whiskey, bourbon. Maar af en toe maken we ook eens een uitstapje naar bijvoorbeeld een lekker gerecht. Maar soms ook iets van een gadget of baard stuff. Vaak dan wel weer whisky gerelateerd uiteraard. Voor contact kunt u mailen naar: info@confessionsofawhiskyfreak.nl Ik sta open voor suggesties, tips, vragen & samenwerkingen. Cheers! Robbert ( confessions of a whisky freak)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *