Old Rhosdhu 27 year old, A.D. Rattray

Ik mag van geluk spreken met mijn vaste slijter the whisky specialist in Alkmaar. Charles weet altijd perfect welke whisky’s aansluiten bij mijn smaakprofiel en hij weet erg goed wat ik lekker vind. Zo liet hij mij de volgende whisky proeven en het was een tijd geleden dat is zo versteld stond van een whisky. Soms klopt gewoon alles en dat was het geval bij deze whisky.

Pffff wat was dit genieten zeg !

Old Rhosdhu is een style whisky wat werd gemaakt in de Loch Lomond distilleerderij. Helaas zijn ze in 2000 gestopt met het maken van Old Rhosdhu wat ik persoonlijk dus erg jammer vind omdat deze style whisky mij echt wel aanspreekt. Maar zo hoog als ik deze whisky van de onafhankelijke bottelaar A.D. Rattray scoorde heb ik nog nooit een Old Rhosdhu gescoord.

Gebotteld op 48% (wat na 27 jaar vat sterkte was) en er kwamen 309 flessen uit het ex bourbon vat.

Op de neus geuren van bijenwas, nectarine, perzik en een heel klein beetje margarine boter. Verder wat honing, een lichte toets van karamel, kruidige hout geuren als sandel en cederhout, wax en een vleugje rozenbladeren.

Het palet heeft ananas, mango, perzik en heel veel tropisch fruit gepaard met een mooie wax smaak. Verder rooibos thee, kruidighout net als in de neus en ook wat peper en gember met een lichte citrus toets.

De afdronk heeft vanille room, wax, rijp tropisch fruit, gember en kaneel. De afdronk is erg lang en op 48% op de juiste stevigheid.

old rhosdhu 27 year old
Soms heb je een whisky die gewoon van A tot Z klopt in jouw smaakprofiel. Voor mij was dit zo’n whisky. Met recht een Snoepje!
9.2

Bedankt voor het lezen.

Cheers,

Robbert.

Advertenties

Auteur: confessionsofawhiskyfreak

hey people, welkom op mijn blog! Mijn naam is Robbert, geboren op 2 december 1991 en ik ben de bedenker van de blog “confessions of a whisky freak” Qua baan werk ik in de zorg. Een super mooie baan waar ik met veel plezier naar toe ga. Mijn vriendin is al jaren blogger (www.edithsofia.nl) en om haar zo bezig te zien met haar blog heeft mij ook geïnspireerd om mijn eigen blog te starten maar dan over mijn grote hobby... whisky! Wat kan je zoal verwachten? Reviews van whisky, whiskey, bourbon. Maar af en toe maken we ook eens een uitstapje naar bijvoorbeeld een lekker gerecht. Maar soms ook iets van een gadget of baard stuff. Vaak dan wel weer whisky gerelateerd uiteraard. Voor contact kunt u mailen naar: info@confessionsofawhiskyfreak.nl Ik sta open voor suggesties, tips, vragen & samenwerkingen. Cheers! Robbert ( confessions of a whisky freak)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *