Old perth 1996 23 year old (hielander whisky festival 2020)

Advertenties

Hey people!

Soms heb je een fles in je collectie die zo goed is. Zo ontzettend lekker, dat je helemaal vergeet om er over te schrijven.

Vandaag bespreken we zo’n fles. Namelijk de festival botteling van 2020 van het Hielander whisky festival in Alkmaar.

The Hielander is HET schotse restaurant in Alkmaar. De eigenaar Wullie Macmorland en zijn vrouw Gerrie runnen deze te gekke business en organiseren elk jaar het hielander whisky festival in de grote kerk in Alkmaar.

Het Hielander whisky festival is mijn favoriete festival en helaas gaat hij dit jaar natuurlijk niet door. Wel hebben we dit jaar een festival botteling! Een macduff. Dus daarover snel meer!

Nu bespreken we eerst de old perth van het jaar 2020.

Van de Hielander versie waren 200 flessen beschikbaar. Het was een deel vat met deze old perth.

De whisky is 23 jaar oud en is een blended malt. Maar ik heb gehoord dat het een t-spooned glen grant is. En daarom dus een blended malt.

De whisky is non chill filtered, niet bijgekleurd en is gebotteld op een vat sterkte van 54.4%.

De neus van de whisky opent met appels en oude boeken. Verder de geur van oud leer, hout en sigarenkistjes. Maar ook toffee, sherry en geblakerd hout.

Het palet heeft smaken van sherry, maar dan echt van die heerlijke ouderwetse sherry. Lucifers, kruidnagel, tabak en wat sinaasappelschil. Verder zitten er rozijntjes, gedroogde pruimen, vijgen en witte peper in.

De afdronk is lang. Droog. En heeft kaneel, hout, vanille en tabak.

Wat een whisky dit! Hier hou ik echt van. Ik scoorde hem uiteindelijk met 91 punten op whiskybase.

De old perth heeft op het moment van schrijven de bodem gezien. En daarom het perfecte moment om snel aan de macduff van 2021 te beginnen. Daarover snel meer dus!

Bedankt voor het lezen.

Cheers,

Robbert.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *