glen garioch 9 year old, old particular

Hey people,

Vandaag bespreken we een botteling van de onafhankelijke bottelaar douglas laing. Deze fles is speciaal gebotteld voor de Gall&Gall voor tijdens hun actie periode van de wilde whisky dagen.

In de Gall waar ik werk mag ik mensen vaak helpen met het vinden van een mooie fles whisky en soms is het een hele kunst om te ontcijferen wat voor whisky de klant precies zoekt. De mensen die niet weten hoe ze het precies uit moeten spreken komen soms met de meest mooie woord creaties. Om maar even een voorbeeld te noemen van afgelopen week:

Goeiedag meneer, ik ben op zoek naar een lapraa.

Een lapraa?

Ja de whisky.

Ow de laphroaig, ik loop even met u mee.

Ook de isleej (islay) & aberloer (aberlour) komen vaak voorbij en meer mooie creaties.

Dus hoe spreek je glen garioch uit ? Waarschijnlijk anders dan je dacht als je er nog nooit van gehoord had. Je spreekt het namelijk uit als glen – geery . Op ze engels uiteraard en niet zoals tante geery haha.

Genoeg gekletst. Laten we het over de whisky hebben. Een 9 jaar oude glen garioch dus. Gebotteld door douglas laing in de old particular series.

De Glen garioch distilleerderij ligt in de highlands in het plaatsje oldmeldrum.

Op de koker staat een kleine smaak omschrijving van de whisky die erg goed overheen komt met hetgeen wat ik proefde in deze whisky. Uiteraard heb ik hem zelf omschreven maar er waren zeker overeenkomsten.

De whisky heeft een mooi alcohol percentage van 48.4%.

De neus opent voor mij met een duidelijke citroen geur, wat grassig en alcoholisch. De hot toddy style die op de koker omschreven klopt als een bus en in de verte had ik ook nog de geur van kaarsvet.

Het palet opent zich met een hout smaak en peper. Honing, fris, romig, caramel en vanille met in de verte wat bloemetjes.

De afdronk heeft meer peper dan in het palet. Hij verwarmd mooi en heeft smaken van koffie, tabak en hout. Vooral de hout en tabak smaak blijft het langst hangen in de afdronk. Ik vond de afdronk medium lang. Na een tijdje had ik in de afdronk ook de aardbei scones waar een vleugje van voorbij kwam.

Naar mijn idee een mooie whisky voor deze periode van het jaar. Een mooie voorjaars whisky. Ik noemde hem ook al in mijn lijstje voor FSOM. Die lijst check je hier.

De whisky is nog te koop bij Gall&Gall voor €55 . En is deze week zelfs in de actie! 25% korting dus je hebt hem al voor €41.

De whisky koop je hier

Bedankt voor het lezen.

Cheers,

Robbert.

Advertenties

Auteur: confessionsofawhiskyfreak

hey people, welkom op mijn blog! Mijn naam is Robbert, geboren op 2 december 1991 en ik ben de bedenker van de blog “confessions of a whisky freak” Qua baan werk ik in de zorg. Een super mooie baan waar ik met veel plezier naar toe ga. Mijn vriendin is al jaren blogger (www.edithsofia.nl) en om haar zo bezig te zien met haar blog heeft mij ook geïnspireerd om mijn eigen blog te starten maar dan over mijn grote hobby... whisky! Wat kan je zoal verwachten? Reviews van whisky, whiskey, bourbon. Maar af en toe maken we ook eens een uitstapje naar bijvoorbeeld een lekker gerecht. Maar soms ook iets van een gadget of baard stuff. Vaak dan wel weer whisky gerelateerd uiteraard. Voor contact kunt u mailen naar: info@confessionsofawhiskyfreak.nl Ik sta open voor suggesties, tips, vragen & samenwerkingen. Cheers! Robbert ( confessions of a whisky freak)

2 gedachten over “glen garioch 9 year old, old particular

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *