Hey people,

Via cask2share koop ik soms wel wat leuke vat aandelen van allerlei verschillende partijen. Vandaag een flesje van the cask hound. Een bottelaar uit duitsland. In cask2share wordt er veel aangeboden van deze bottelaar en ik heb er dan ook al een aantal aangeschaft. Vandaag een grain. Een jonge grain welteverstaan want de whisky is slechts 15 jaar oud.

Laat ik eerst even vertellen dat ik deze fles totaal vergeten was dat ik hem had aangeschaft. Ik koop eigenlijk maar weinig grains en eigenlijk al helemaal niet als ze onder de 20 jaar oud zijn. Dus waarom ik deze had aangeschaft is me een raadsel. Maar ik denk dat ik me heb laten verleiden door het vat type….

In mijn ogen was een grain whisky onder de 20 jaar oud niks. Maar die woorden heb ik een tijd geleden weer moeten inslikken! Want met het juiste vat kan een grain op jonge leeftijd ook al heel mooi zijn.
Neem bijvoorbeeld deze 15 jaar oude north British.
Vat sterkte, single cask en volledig gerijpt op een sherry butt.

De whisky is cask strength, namelijk 55.5% en is niet bijgekleurd of koud gefilterd. uit het vat kwamen 434 flessen.

Op de neus koffie snoepjes (kopiko), melk chocolade, hazelnoot, roomboter, ongebrande vanille sigaartjes, vleugje alcohol, toffifee, vanille stokjes, een heel klein beetje gember, gedroogde vijg, zoete sherry tonen en karamel.
Wat valt er veel te vinden in deze whisky!

Het palet is dik en plakkerig met veel sherry, karamel, oud en verweerd leder, gedroogde vruchten, zwarte thee, klein hintje eucalyptus richting de afdronk, vleugje zwarte peper, gewelde rozijnen en echt heel veel sherry.

De afdronk is droog en vrij lang met smaken van eucalyptus, sherry, sigaren tabak, rozijnen, peper en een kleine alcohol burn op de tong.

Oke…. Oke.
To be fair,
Dit is een sherry bom.
In het palet knalt de sherry er over.
Misschien een beetje too much zelfs.
Maarja…….. ik hou er van!

North british 2007, the cask hound
8.7
Advertenties

Auteur: confessionsofawhiskyfreak

hey people, welkom op mijn blog! Mijn naam is Robbert, geboren op 2 december 1991 en ik ben de bedenker van de blog “confessions of a whisky freak” Qua baan werk ik in de zorg. Een super mooie baan waar ik met veel plezier naar toe ga. Mijn vriendin is al jaren blogger (www.edithsofia.nl) en om haar zo bezig te zien met haar blog heeft mij ook geïnspireerd om mijn eigen blog te starten maar dan over mijn grote hobby... whisky! Wat kan je zoal verwachten? Reviews van whisky, whiskey, bourbon. Maar af en toe maken we ook eens een uitstapje naar bijvoorbeeld een lekker gerecht. Maar soms ook iets van een gadget of baard stuff. Vaak dan wel weer whisky gerelateerd uiteraard. Voor contact kunt u mailen naar: info@confessionsofawhiskyfreak.nl Ik sta open voor suggesties, tips, vragen & samenwerkingen. Cheers! Robbert ( confessions of a whisky freak)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *