Bonjour mon amis!
Vandaag bespreken we weer een whisky uit mijn favoriete vakantie land…. Vive la france!
Een franse whisky die heeft gerijpt op Frans eiken chardonnay en viognier vaten en gebruik maakt van water uit de prachtige beaujolais streek.
En naast whisky & wijn heeft dit product ook nog wat met bier te maken!
Dit wordt smullen.
Ninkasi is de naam van de godin van het bier in het vroegere Mesopotamië. Het betekent “vrouw die de mond vult”.
De whisky wordt dus ook gemaakt in een bier brouwerij genaamd “ninkasi fabriques” en ligt net boven lyon. Ook hebben ze onder andere hun eigen restaurant en maken dus hun eigen bier.
Van het gemoute gerst voor het bier maken ze ook hun whisky. De whisky zit in de core range van ninkasi en is dus altijd goed beschikbaar. De whisky is afgevuld op 46% alcohol en is niet koud gefilterd.
Of de whisky is bijgekleurd is onbekend.
De neus opent met witte druif, butterscotch, gedroogde abrikozen, roomboter en koekjes deeg. Ook vanille, koffie met toffee likeur, citrus, frisse chardonnay tonen en de geur van tijm plezieren de neus.
De whisky is zacht met een klein beetje peper, vanille, citroen en een wat moutige smaak. Ook amandelen, dadels, gedroogde perzik, abrikozen en een klein zuurtje van wijn.
De afdronk is medium lang, zacht en met wat prikkelende pepers en een lichte wrangheid van wijn. Ook karamel, vanille, appels en citroensap komen voorbij in de afdronk.
Al met al zeker geen gekke whisky en eigenlijk beter zelfs dan ik had verwacht van tevoren. Een mooi zacht en fris product.
Toch lekker nu de zomermaanden er aan komen!
Bedankt voor het lezen of luisteren.
Salut,
Robbert.