Ninkasi chardonnay cask

Bonjour mon amis!

Vandaag bespreken we weer een whisky uit mijn favoriete vakantie land…. Vive la france!

Een franse whisky die heeft gerijpt op Frans eiken chardonnay en viognier vaten en gebruik maakt van water uit de prachtige beaujolais streek.

En naast whisky & wijn heeft dit product ook nog wat met bier te maken!

Dit wordt smullen.

Liever luisteren naar het franse gestuntel van Max ? Klik dan hier.

Ninkasi is de naam van de godin van het bier in het vroegere Mesopotamië. Het betekent “vrouw die de mond vult”.

De whisky wordt dus ook gemaakt in een bier brouwerij genaamd “ninkasi fabriques” en ligt net boven lyon. Ook hebben ze onder andere hun eigen restaurant en maken dus hun eigen bier.

Van het gemoute gerst voor het bier maken ze ook hun whisky. De whisky zit in de core range van ninkasi en is dus altijd goed beschikbaar. De whisky is afgevuld op 46% alcohol en is niet koud gefilterd.

Of de whisky is bijgekleurd is onbekend.

De neus opent met witte druif, butterscotch, gedroogde abrikozen, roomboter en koekjes deeg. Ook vanille, koffie met toffee likeur, citrus, frisse chardonnay tonen en de geur van tijm plezieren de neus.

De whisky is zacht met een klein beetje peper, vanille, citroen en een wat moutige smaak. Ook amandelen, dadels, gedroogde perzik, abrikozen en een klein zuurtje van wijn.

De afdronk is medium lang, zacht en met wat prikkelende pepers en een lichte wrangheid van wijn. Ook karamel, vanille, appels en citroensap komen voorbij in de afdronk.

Al met al zeker geen gekke whisky en eigenlijk beter zelfs dan ik had verwacht van tevoren. Een mooi zacht en fris product.

Toch lekker nu de zomermaanden er aan komen!

Bedankt voor het lezen of luisteren.

Salut,

Robbert.

Advertenties

Auteur: confessionsofawhiskyfreak

hey people, welkom op mijn blog! Mijn naam is Robbert, geboren op 2 december 1991 en ik ben de bedenker van de blog “confessions of a whisky freak” Qua baan werk ik in de zorg. Een super mooie baan waar ik met veel plezier naar toe ga. Mijn vriendin is al jaren blogger (www.edithsofia.nl) en om haar zo bezig te zien met haar blog heeft mij ook geïnspireerd om mijn eigen blog te starten maar dan over mijn grote hobby... whisky! Wat kan je zoal verwachten? Reviews van whisky, whiskey, bourbon. Maar af en toe maken we ook eens een uitstapje naar bijvoorbeeld een lekker gerecht. Maar soms ook iets van een gadget of baard stuff. Vaak dan wel weer whisky gerelateerd uiteraard. Voor contact kunt u mailen naar: info@confessionsofawhiskyfreak.nl Ik sta open voor suggesties, tips, vragen & samenwerkingen. Cheers! Robbert ( confessions of a whisky freak)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *