Nc’nean organic single malt batch 1

Hey people,

Vandaag een review over een whisky waar je de afgelopen week echt niet omheen kon. De eerste single malt van de Nc’nean distilleerderij.

Eerst even wat informatie over deze nieuwe organische distilleerderij.

Nc’nean is sinds 2017 gaan destilleren met Annabel Thomas aan het hoofd. Nc’nean spreek je uit als “nook-knee-anne”. En nu in 2020 is het tijd voor hun eerste single malt.

Nc’nean is een “verbastering” van neachneohain. De “queen of spirits” in de gallische legendes.

Annabel Thomas
(foto van de instagram van nc’nean)

Nc’nean heeft een mooie manier van duurzaam werken. Ze recyclen bijvoorbeeld 99.7% van hun afval. Denk bijvoorbeeld aan het hergebruiken van de afval na het destilleren. Dit gebruiken ze als kunstmest. Het glas van 100% gerecycled materiaal. De verpakking van 95% hergebruikt karton en ga zo maar door.

Persoonlijk vind ik dit een erg gave visie en stoer om zo iets nieuws te proberen. En dat het goed werkt ook! Toch iets om over na te denken hoe we de rest van onze geliefde whisky wereld iets meer duurzaam kunnen krijgen.

Voor meer informatie over de duurzaamheid van nc’nean klik hier

Foto van de website van nc’nean

Dankzij mijn slijter The Whisky Specialist kon ik deze nieuwe whisky proeven.

De whisky komt uit 14 verschillende vaten. 65% STR rode wijn vaten en 35% ex bourbon. STR staat voor shaved, toasted, re-charred. de fles is afgevuld op 46% alcohol en is niet bijgekleurd of koud gefilterd.

Een fles van deze whisky kost je ongeveer €65.

Op de neus opent deze whisky met grapefruit geur, gras, hooi, karamel, hout, natte wol en rozijnen. Ook een zacht bloemige honing toets kon ik vinden in deze whisky.

Het palet heeft een pepertje en is wat houterig. Maar ergens in die diepte heerst een vleugje fruitigheid maar deze blijft nog goed verborgen.

De afdronk is vrij kort met wat hout tannines.

Foto van de website van nc’nean

De whisky is nog erg jong maar de neus is veel belovend! Ik ben er in ieder geval erg nieuwsgierig door geworden naar de volgende batch. Persoonlijk denk ik dat als er een groter percentage ex bourbon vaten worden gebruikt deze whisky erg mooi kan worden.

Wil je deze whisky ook hebben? Wip dan snel even langs bij the whisky specialist in alkmaar of stuur hem een berichtje. Er staan nog een paar flesjes namelijk maar de whisky is erg gewild en vliegt de deur uit!

Bedankt voor het lezen

Cheers,

Robbert

Volg the whisky specialist op instagram

Volg confessions of a whisky freak op:

Facebook

Instagram

En check ook Fsom op youtube voor whisky video’s.

Advertenties

Auteur: confessionsofawhiskyfreak

hey people, welkom op mijn blog! Mijn naam is Robbert, geboren op 2 december 1991 en ik ben de bedenker van de blog “confessions of a whisky freak” Qua baan werk ik in de zorg. Een super mooie baan waar ik met veel plezier naar toe ga. Mijn vriendin is al jaren blogger (www.edithsofia.nl) en om haar zo bezig te zien met haar blog heeft mij ook geïnspireerd om mijn eigen blog te starten maar dan over mijn grote hobby... whisky! Wat kan je zoal verwachten? Reviews van whisky, whiskey, bourbon. Maar af en toe maken we ook eens een uitstapje naar bijvoorbeeld een lekker gerecht. Maar soms ook iets van een gadget of baard stuff. Vaak dan wel weer whisky gerelateerd uiteraard. Voor contact kunt u mailen naar: info@confessionsofawhiskyfreak.nl Ik sta open voor suggesties, tips, vragen & samenwerkingen. Cheers! Robbert ( confessions of a whisky freak)

3 gedachten over “Nc’nean organic single malt batch 1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *