Vandaag een review waar ik al 3 jaar tegen op hik om te schrijven omdat… de whisky van vandaag ook gewoon echt heel saai is…

Maarja, ook die zitten er tussen maar hebben dus niet mijn voorkeur om meteen vol enthousiasme over te schrijven.

Dus tijd om de splinter er uit te trekken en vandaag dus eindelijk de review de schrijven van deze “Japanse” whisky.

Tot voor kort was alles was uit Japan kwam zo ongeveer bestempeld als Japanse whisky. Zo was mijn eerste ervaring met Japanse whisky de Nikka from the barrel. Met de kennis van nu weten we dat we daar ook gewoon grotendeels Schotse whisky hebben zitten drinken.

Japan heeft een zeer lange historie met het blenden van Schotse & Japanse whisky door elkaar. En die historie is mooi en moet ook zeker blijven. Echter was de transparantie er vaak niet en nu gelukkig wel !

Hoe herken jij nou in de winkel een 100% Japanse whisky ?

Als er op staat: made in Japan, product of Japan. Dan helaas… is het geen 100% Japanse whisky.

Staat er op het etiket (single malt) Japanese whisky ? Dan hebben we een 100% Japanse whisky. Dus gedestilleerd, gerijpt & gebotteld in Japan.

Ik ben erg blij met deze nieuwe wetgeving en denk dat dit naarmate het algemene kennis gaat worden de Japanse whisky’s goed gaat doen.

De whisky van vandaag is dus een blend waar ook Schotse whisky in zit.

Op de neus heeft de whisky geuren van vanille en eikenhout wat meerdere keren gebruikt is (“ lui hout”). Verder cacao, lichte bitter van het eiken, zachtjes wat zoet fruit zoals appel, perzik, lichte witte peper en play-doh.

Het palet heeft vanille, gezouten caramel, hout bitters en er lijkt een pufje rook in te zitten. Verder ook appel en honing.

De afdronk is kort met vanille, eiken, citrus, witte peper en perziken.

mars kasei
Prima whisky voor highballs maar doodsaai om puur te drinken. Er zit gewoon niet veel in deze whisky.
7.4

Bedankt voor het lezen.

Cheers,

Robbert.

Advertenties

Auteur: confessionsofawhiskyfreak

hey people, welkom op mijn blog! Mijn naam is Robbert, geboren op 2 december 1991 en ik ben de bedenker van de blog “confessions of a whisky freak” Qua baan werk ik in de zorg. Een super mooie baan waar ik met veel plezier naar toe ga. Mijn vriendin is al jaren blogger (www.edithsofia.nl) en om haar zo bezig te zien met haar blog heeft mij ook geïnspireerd om mijn eigen blog te starten maar dan over mijn grote hobby... whisky! Wat kan je zoal verwachten? Reviews van whisky, whiskey, bourbon. Maar af en toe maken we ook eens een uitstapje naar bijvoorbeeld een lekker gerecht. Maar soms ook iets van een gadget of baard stuff. Vaak dan wel weer whisky gerelateerd uiteraard. Voor contact kunt u mailen naar: info@confessionsofawhiskyfreak.nl Ik sta open voor suggesties, tips, vragen & samenwerkingen. Cheers! Robbert ( confessions of a whisky freak)

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ontdek meer van confessions of a whisky freak

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder