Een fles die je meteen herkent is die van maker’s mark. Met zijn rode wax seal en vierkante uiterlijk valt hij altijd en overal op.

Vandaar dat ik ook eens overstag ben gegaan en een fles maker’s mark heb aangeschaft. Het is tenslotte voor de afwisseling altijd leuk om een bourbon (of een paar bourbons) in de kast te hebben.

Naast zijn rode wax seal en vierkante vorm valt de fles ook op omdat hij de schotse spelling van whisky op de fles heeft in plaats van de amerikaanse spelling. (Whiskey)

Wist je dat de wax nog wordt aangebracht met de hand. Niks geen machines. Gewoon old skool handwerk door vrouwen die de bijnaam “de dipping ladies” hebben gekregen.

De meeste bourbons gebruiken deels rogge om een beetje pit toe te voegen aan de drank. Bij maker’s mark wilde de het anders doen. Ze wilde juist een subtiele bourbon maken. Eentje die heel smooth en relaxed weg drinkt. Vandaar dat er naast 70% mais en 14% gemoute gerst, 16% tarwe wordt gebruikt.

De bourbon heeft geen leeftijd maar er wordt gefluisterd dat hij ongeveer zo rond de 6 jaar oud is. 1 batch wordt ongeveer gemaakt van zo’n 19 vaten per keer.

Op de neus geuren van vanille, toffee, hout, gekarameliseerde appel op een stok, bubblegum, tabak, metaal en honing.

Het palet heeft veel hout, vanille en toffee. Verder custard cake, bubblegum, appel, peper en siroop.

De afdronk is vrij kort en houterig. Met vanille, wat metaal en hij is een beetje zurig en vlak.

Hmmm tsjah… €35 ongeveer voor een flesje. Voor ongeveer dezelfde prijs en soms zelfs iets minder heb je ook een fles buffalo trace. Daar heb je in mijn beleving iets meer waar voor je geld.

Bedankt voor het lezen.

Cheers,

Robbert.

Maker’s mark
8
Advertenties

Auteur: confessionsofawhiskyfreak

hey people, welkom op mijn blog! Mijn naam is Robbert, geboren op 2 december 1991 en ik ben de bedenker van de blog “confessions of a whisky freak” Qua baan werk ik in de zorg. Een super mooie baan waar ik met veel plezier naar toe ga. Mijn vriendin is al jaren blogger (www.edithsofia.nl) en om haar zo bezig te zien met haar blog heeft mij ook geïnspireerd om mijn eigen blog te starten maar dan over mijn grote hobby... whisky! Wat kan je zoal verwachten? Reviews van whisky, whiskey, bourbon. Maar af en toe maken we ook eens een uitstapje naar bijvoorbeeld een lekker gerecht. Maar soms ook iets van een gadget of baard stuff. Vaak dan wel weer whisky gerelateerd uiteraard. Voor contact kunt u mailen naar: info@confessionsofawhiskyfreak.nl Ik sta open voor suggesties, tips, vragen & samenwerkingen. Cheers! Robbert ( confessions of a whisky freak)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *