Macrothes, bad medicine

Advertenties

Hey people,

Vandaag bespreken we een blended malt. Een whisky die de naam “macrothes” draagt. Waar deze whisky uit is geblend is dan ook geen hele moeilijke vraag.

Dit is een blend tussen een Macallan en een Glenrothes uiteraard. Met zijn 61.4% alcohol geen katje om zonder handschoenen aan te pakken.

De whisky is gebotteld door king cask en de bad medicine whisky’s worden speciaal gebotteld voor drankenspeciaalzaak jelle in Leeuwarden. King cask zou je kunnen kennen van De dranken van dam dranken .

Ik werk in de zorg dus toen ik dit label zag wist ik meteen dat ik deze moest hebben. Ondertussen heb ik nu 3 van deze zusters thuis staan. Een erg leuke serie om bij te houden vind ik.

De whisky is 11 jaar oud en heeft gerijpt op een sherry butt. Hij heeft een alcoholpercentage van 61.4%, is niet bijgekleurd en is non chill filtered .

De neus start met grapefruit, citroen, ook met water ruik je de alcohol, romig, lichte kruidigheid, houtkrullen, 2 druppels water zodat het ruiken wat aangenamer word. Zonder water vrij scherp in de neus.

Tijd voor een slokkie… oef. Nog erg scherp ondanks de 2 druppels water die er al in zitten. Nog 2 druppels water er bij. Zo! Nu is hij mooi rond en drinkbaar. Duidelijke verwarmende kaneel, tropisch fruit, cacao poeder, rood fruit, de grapefruit komt weer duidelijk voorbij, nootmuskaat, hier duidelijk wat krachtiger hout.

De afdronk is lang, verwarmend en vettig. Heeft kaneel, gember, nootmuskaat en hout tannines.

Met wat water is dit echt een hele lekkere whisky. Zonder is hij voor mij iets te punchy.

Bedankt voor het lezen!

Cheers,

Robbert.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *