Macduff 2008 – Hielander Whisky Festival 2021 – An Call Bliadhna

Hey people,

Vandaag bespreken we de festival botteling van het Hielander whisky festival. De versie uit 2021 dan wel te verstaan. Dankzij COVID ging dit festival niet door maar de festival botteling wel. An Call Bliadhna betekent dan ook zoiets als “het verloren jaar”.

Liever naar deze blog luisteren. Dat kan !

Wullie Macmorland is natuurlijk een absolute eindbaas. Want naast dat hij heerlijk kan koken in zijn restaurant in Alkmaar en elk jaar het tofste whisky festival organiseert heeft deze man ook nog een neus die goud waard is.

Ik heb het geluk dat ik al zijn festival bottelingen heb mogen proeven en echt waar. Daar zitten parels tussen ! Zo kan ik me nu nog de smaak van de teaninich van het festival uit 2019 voor de geest halen. Of wat dacht je van zijn Old perth uit 2020. Voor mij zijn beste botteling ooit. Die scoorde ik met 91 punten. De macduff van vandaag komt hierbij in de buurt met een score van 89 punten voor mij.

Laten we hopen dat wullie zijn schotse neus van goud nog vaak in vaten steekt.

Het gaat hier om een 12 of 13 jaar oude macduff die zijn tijd heeft doorgebracht in een sherry hogshead. Een precieze leeftijd is niet bekend. Uiteraard single cask, cask strength en niet bijgekleurd of koud gefilterd. Voor het festival zijn er 130 flessen gebotteld. Waar de rest van het vat heen is gegaan is me onbekend. De enige die iets overeenkomt is een botteling uit 2020 van adelphi. Het zou kunnen misschien….

Op de neus springen de zoete snoepjes bijna het glas uit. Tuttifrutti, dennenhoning, vijgen, ahorn siroop en vanille. Ook karamel, sherry, tabak en een beetje bijenwas. Verder nog custard, sigarenkistjes, potlood slijpsel en sinassnippers. Pfoe wat zit er veel lekkers in deze whisky.

Het palet heeft heerlijk zoet snoep, gedroogd fruit en dan vooral gedroogde abrikozen. Honing, hout, zoete sherry en vanille met aan het einde perzik, witte peper en karamel.

In de afdronk komt eigenlijk komt alles uit het palet en de neus nog een keer langs. De whisky is heerlijk lang qua afdronk, zoet en zeer mooi in balans.

Wullie heeft het weer geflikt hoor. Een prachtige botteling voor zijn festival. Voor het festival van 2022 is een caol ila gebotteld. Daar moeten we dan ook maar even snel induiken. Voor nu bedankt voor het lezen.

Cheers,

Robbert.

Advertenties

Auteur: confessionsofawhiskyfreak

hey people, welkom op mijn blog! Mijn naam is Robbert, geboren op 2 december 1991 en ik ben de bedenker van de blog “confessions of a whisky freak” Qua baan werk ik in de zorg. Een super mooie baan waar ik met veel plezier naar toe ga. Mijn vriendin is al jaren blogger (www.edithsofia.nl) en om haar zo bezig te zien met haar blog heeft mij ook geïnspireerd om mijn eigen blog te starten maar dan over mijn grote hobby... whisky! Wat kan je zoal verwachten? Reviews van whisky, whiskey, bourbon. Maar af en toe maken we ook eens een uitstapje naar bijvoorbeeld een lekker gerecht. Maar soms ook iets van een gadget of baard stuff. Vaak dan wel weer whisky gerelateerd uiteraard. Voor contact kunt u mailen naar: info@confessionsofawhiskyfreak.nl Ik sta open voor suggesties, tips, vragen & samenwerkingen. Cheers! Robbert ( confessions of a whisky freak)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *