Hey people!

Vandaag hebben we toch wat moois! Een macduff die gedestilleerd is in 2002. Maar toen ik hem proefde had ik moeite met dat te geloven!

Een whisky in de categorie “zo proef je ze nog maar zelden”!

Bij je vaste slijter naar binnen lopen voor “de gezelligheid” is altijd gevaarlijk. Je weet namelijk nooit met wat voor gat in je portemonnee je weer naar buiten gaat….

Afgelopen week ging ik even langs met een taartje om gezellig even koffie te drinken bij Charles van The whisky specialist in Alkmaar. Ik was er tenslotte al een tijdje niet binnen geweest. Na wat geklets over whisky en de nieuwe gebeurtenissen in de whisky wereld zoals de nieuwe whisky van Raasay en Lindores abbey stond Charles op en zei: “ow! Ik heb nog een sample voor je. Dit moet je echt even proeven!”

Als whisky liefhebber weet je dat als je slijter tegen je zegt “dit moet je echt even proeven” dat je dan iets moois staat te wachten.

Ik kreeg een sample van wat een macduff bleek te zijn. Gedestilleerd in 2002. 18 jaar lang gerijpt in een first fill sherry vat. En op een vat sterkte van 58.5%. Gebotteld in april 2021. Een single cask ook uiteraard waar 539 flessen uit kwamen. En natuurlijk niet bijgekleurd of koud gefilterd.

Ik schonk een beetje uit de sample in een glas en sloeg stijl achterover…. Is dit uit 2002? Als ik dit blind had geproefd had ik verwacht dat het eerder een jaren 90 of misschien zelfs jaren 80 whisky was geweest! Zo’n ouderwetse style sherry whisky is dit! De zeer hoge kwaliteit van de vaten vliegt je werkelijk om de oren!

Dit soort whisky’s proef je tegenwoordig nog maar zelden.

Op de neus meteen de geur van oude boeken, sigarenkistjes en een zoetje van de sherry. Gedroogde vijgen, sultana’s, en in de verte wat lavendel. Ook duidelijk de geur van perzik en de geur van de grond van een bos en een vleugje gezouten karamel.

In het palet vind je noten en flink wat peper bij de eerste slok. Daarna zakt de heftigheid van de peper af. Uiteraard de sherry. Maar dan echte ouderwetse sherry. Karamel, hout en zoete pijp tabak.

In de afdronk zijn de gedroogde vijgen terug. Verder peper en hij is wat vettig in de mond. Een lichte bitterheid en echte ouderwetse sherry die je mond goed droog trekt. Ook nootmuskaat en koffie bonen.

Wauw. Wat is dit genieten. Dit is kwaliteit van de bovenste plank! Ik hou echt van die ouderwetse sherry style whisky’s dus dit is helemaal in mijn straatje.

Ik scoorde de whisky uiteindelijk met 91 punten.

Deze geweldige whisky kun je kopen bij The Whisky Specialist .

Bedankt voor het lezen.

En Charles bedankt voor de sample.

Cheers,

Robbert.

Macduff 2002 A.D. Rattray
9.1
Advertenties

Auteur: confessionsofawhiskyfreak

hey people, welkom op mijn blog! Mijn naam is Robbert, geboren op 2 december 1991 en ik ben de bedenker van de blog “confessions of a whisky freak” Qua baan werk ik in de zorg. Een super mooie baan waar ik met veel plezier naar toe ga. Mijn vriendin is al jaren blogger (www.edithsofia.nl) en om haar zo bezig te zien met haar blog heeft mij ook geïnspireerd om mijn eigen blog te starten maar dan over mijn grote hobby... whisky! Wat kan je zoal verwachten? Reviews van whisky, whiskey, bourbon. Maar af en toe maken we ook eens een uitstapje naar bijvoorbeeld een lekker gerecht. Maar soms ook iets van een gadget of baard stuff. Vaak dan wel weer whisky gerelateerd uiteraard. Voor contact kunt u mailen naar: info@confessionsofawhiskyfreak.nl Ik sta open voor suggesties, tips, vragen & samenwerkingen. Cheers! Robbert ( confessions of a whisky freak)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *