Vandaag een redelijk nieuwe core range whisky uit de stal van Loch Lomond. Vorig jaar werd de steam & fire toegevoegd aan de core range. In deze whisky willen ze voor een paar tientjes het kunnen van Loch Lomond aan de proever laten zien. Dit resulteert in een licht rokerige en fruitige whisky.

Loch Lomond heeft zijn eigen kuiperij en beschikt over verschillende type ketels en maakt daarom wel 8 verschillende stylen whisky. De steam & fire is 2 keer gedestilleerd en is gemaakt in de straight neck en swan neck stills.

De whisky heeft eerst gerijpt op 1st fill bourbon en Amerikaanse eiken vaten. Hoelang is echter onbekend aangezien het hier een NAS whisky betreft. vervolgens heeft de whisky een finish ondergaan van zo’n 9 maanden op op 1st fill “heavily recharred” Amerikaanse eiken vaten. Deze laatste vaten zijn gemaakt in Loch Lomond zijn eigen kuiperij.

De whisky is gebotteld op 46% en is niet bijgekleurd of koud gefilterd. Een flesje kost je zo’n 4 tientjes.

Op de neus geuren van bananen schuimpjes, zachte rook, vanille stokjes, perzik in blik, geraspte citroen schillen, limoncello en kaneel ijs.

Het palet heeft rook, geel fruit, citrus, alchohol, kaneelpoeder, groene appels, kook specerijen, koffiebonen en wat vettigs.

De afdronk is medium lang met een beetje rook, hout, kaneel, gember en koffiebonen.

loch lomond steam & fire
Een prima Loch Lomond. Al moest de fles wel even op adem komen. De eerste geur was namelijk wat onaangenaam… maar dat was gelukkig van korte duur.
8.3

Bedankt voor het lezen.

Cheers,

Robbert.

Advertenties

Auteur: confessionsofawhiskyfreak

hey people, welkom op mijn blog! Mijn naam is Robbert, geboren op 2 december 1991 en ik ben de bedenker van de blog “confessions of a whisky freak” Qua baan werk ik in de zorg. Een super mooie baan waar ik met veel plezier naar toe ga. Mijn vriendin is al jaren blogger (www.edithsofia.nl) en om haar zo bezig te zien met haar blog heeft mij ook geïnspireerd om mijn eigen blog te starten maar dan over mijn grote hobby... whisky! Wat kan je zoal verwachten? Reviews van whisky, whiskey, bourbon. Maar af en toe maken we ook eens een uitstapje naar bijvoorbeeld een lekker gerecht. Maar soms ook iets van een gadget of baard stuff. Vaak dan wel weer whisky gerelateerd uiteraard. Voor contact kunt u mailen naar: info@confessionsofawhiskyfreak.nl Ik sta open voor suggesties, tips, vragen & samenwerkingen. Cheers! Robbert ( confessions of a whisky freak)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *