Lindores Abbey MCDXCIV Commemorative First Release

Ik vind zelf Lindores een erg mooie distilleerderij om te volgen. De geschiedenis er van vind ik gaaf en het design van de flessen is toch zeker een one of a kind. Toch kwam ik er achter dat ik nog nooit blog van hun eerste uitgave had geschreven.

Dus gevalletje beter laat dan nooit… de eerste release van Lindores Abbey.

Zoals ik bij de Friar John Cor al vertelde heb ik een tijdje Lindores gespaard. Op dit moment ben ik daar mee gestopt omdat ik na de vele jonge whisky’s die ze hebben uitgebracht nu graag wacht tot de whisky iets ouder is. In mijn vorige blog heb ik al het een en ander verteld over Lindores en het ontstaan er van dus ben je daar in geïnteresseerd zou ik zeker even de andere blog van Lindores Abbey ook lezen.

De whisky is dus nog jong. Zeker hun eerste release, die was net iets ouder dan 3 jaar. De whisky heeft gerijpt in 3 verschillende soorten vaten namelijk een ex bourbon barrel, een ex sherry butt en een ex wijn barrique. Later heeft Lindores ook releases gedaan van whisky die op 1 enkel vat heeft gerijpt om zo de verschillende vaten uit te lichten. Zelf was ik erg fan van hun sherry vaten variant maar heb ook een meer dan geweldige Bourbon Firkin variant gehad wat een prive vaatje was van de heren van Malt Squared.

Zelf heb ik hun sherry variant gekocht dus daar binnenkort meer over.

Nu terug naar de huidige Lindores.

Wat ik zelf nogal vreemd vond was dat er 2 verschillende versies waren van deze whisky qua label maar wel met dezelfde inhoud. 1 variant had heel licht de tekst first release er op gedrukt rechts van het label en de ander had dat niet. De prijs was overigens hetzelfde en de inhoud dus ook. Maar je snapt dat er 1 sneller weg was dan de ander.

First release label.
Foto via master of malt.

De whisky is gebotteld op 46%.

Op de neus geuren van vanille, bijenwas, citroen, karamel, sinaasappel en wat zurigs. De verschillende soorten vaten ruik je in de neus wel licht terug.

Het palet is opent met zurige wijn en je proeft dat de whisky nog erg jong is. Verder wat onrijpe banaan en citrus schillen.

De afdronk is Kort en jong. Wat kaneel, vanille, een beetje bitter en hij prikkelt goed op de tong.

lindores abbeyMCDXCIV
Commemorative First Release
De whisky is erg jong maar met mooie potentie voor de toekomst. 
De neus is het mooist als je het mij vraagt.
8.3

Bedankt voor het lezen.

Cheers,

Robbert

Advertenties

Auteur: confessionsofawhiskyfreak

hey people, welkom op mijn blog! Mijn naam is Robbert, geboren op 2 december 1991 en ik ben de bedenker van de blog “confessions of a whisky freak” Qua baan werk ik in de zorg. Een super mooie baan waar ik met veel plezier naar toe ga. Mijn vriendin is al jaren blogger (www.edithsofia.nl) en om haar zo bezig te zien met haar blog heeft mij ook geïnspireerd om mijn eigen blog te starten maar dan over mijn grote hobby... whisky! Wat kan je zoal verwachten? Reviews van whisky, whiskey, bourbon. Maar af en toe maken we ook eens een uitstapje naar bijvoorbeeld een lekker gerecht. Maar soms ook iets van een gadget of baard stuff. Vaak dan wel weer whisky gerelateerd uiteraard. Voor contact kunt u mailen naar: info@confessionsofawhiskyfreak.nl Ik sta open voor suggesties, tips, vragen & samenwerkingen. Cheers! Robbert ( confessions of a whisky freak)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *