Ik vind zelf Lindores een erg mooie distilleerderij om te volgen. De geschiedenis er van vind ik gaaf en het design van de flessen is toch zeker een one of a kind. Toch kwam ik er achter dat ik nog nooit blog van hun eerste uitgave had geschreven.
Dus gevalletje beter laat dan nooit… de eerste release van Lindores Abbey.
Zoals ik bij de Friar John Cor al vertelde heb ik een tijdje Lindores gespaard. Op dit moment ben ik daar mee gestopt omdat ik na de vele jonge whisky’s die ze hebben uitgebracht nu graag wacht tot de whisky iets ouder is. In mijn vorige blog heb ik al het een en ander verteld over Lindores en het ontstaan er van dus ben je daar in geïnteresseerd zou ik zeker even de andere blog van Lindores Abbey ook lezen.
De whisky is dus nog jong. Zeker hun eerste release, die was net iets ouder dan 3 jaar. De whisky heeft gerijpt in 3 verschillende soorten vaten namelijk een ex bourbon barrel, een ex sherry butt en een ex wijn barrique. Later heeft Lindores ook releases gedaan van whisky die op 1 enkel vat heeft gerijpt om zo de verschillende vaten uit te lichten. Zelf was ik erg fan van hun sherry vaten variant maar heb ook een meer dan geweldige Bourbon Firkin variant gehad wat een prive vaatje was van de heren van Malt Squared.
Zelf heb ik hun sherry variant gekocht dus daar binnenkort meer over.
Nu terug naar de huidige Lindores.
Wat ik zelf nogal vreemd vond was dat er 2 verschillende versies waren van deze whisky qua label maar wel met dezelfde inhoud. 1 variant had heel licht de tekst first release er op gedrukt rechts van het label en de ander had dat niet. De prijs was overigens hetzelfde en de inhoud dus ook. Maar je snapt dat er 1 sneller weg was dan de ander.
De whisky is gebotteld op 46%.
Op de neus geuren van vanille, bijenwas, citroen, karamel, sinaasappel en wat zurigs. De verschillende soorten vaten ruik je in de neus wel licht terug.
Het palet is opent met zurige wijn en je proeft dat de whisky nog erg jong is. Verder wat onrijpe banaan en citrus schillen.
De afdronk is Kort en jong. Wat kaneel, vanille, een beetje bitter en hij prikkelt goed op de tong.
Bedankt voor het lezen.
Cheers,
Robbert