Hey people,

Vandaag een whisky die voor ongeveer 2 tientjes op de planken staat. Echt waar. Ook in 2023 kan het nog ! Maar hoe goed is deze whisky dan ?

Vandaag bespreken we weer een whisky uit het portfolio van Perfect Dram. Vorige keer hadden we het over de Highland shepherd. Vandaag bespreken we de lighthouse blended scotch whisky. De peated variant wel te verstaan.

Tsjah… ik blijf natuurlijk een echte peat liefhebber.

Bij The elements of whisky is deze whisky ook ruimschoots besproken door Max en Lucia en Lucia mag zich zelfs lid noemen van de association of lighthouse keepers. Kadootje van Max. Wat een lieverd is het ook.

Wat er in de whisky zit is compleet onbekend. En dan bedoel ik echt compleet. Geen enkel deel van de blend is bekend maar aangezien de prijs rond de €22 zit ga ik er even van uit dat er een groot deel graan whisky in zit naast de peated malt.

De neus opent voor mij met een mooie herinnering: een geur alsof je op de visafdeling loopt in een grote franse supermarkt. Zeer herkenbaar misschien voor de mede frankofielen. Verder ruikt de whisky ziltig met geuren van zwarte thee, oud verband, jodium, nat asfalt, houtskool, hazelnoot, nootmuskaat, groene meloen en eucalyptus.

Het palet heeft rook, zwarte pepers, gerookte vanille, jeneverbes, rozen, vlees op een kolen barbecue, nat asfalt en nat as.

De afdronk heeft smaken van rozen, peper en zwarte thee. Hij is niet al te lang en wat houterig. Ook is hij rokerig en je proeft wat sigaretten as.

Voor die 2 tientjes kan jij dit prima tijdens een avondje op tafel zetten. Lekker met wat vrienden zitten en borrelen die geen echte mega whisky drinkers zijn. Helemaal prima.

Bedankt voor het lezen.

Cheers,

Robbert.

Lighthouse peated
8.1
Advertenties

Auteur: confessionsofawhiskyfreak

hey people, welkom op mijn blog! Mijn naam is Robbert, geboren op 2 december 1991 en ik ben de bedenker van de blog “confessions of a whisky freak” Qua baan werk ik in de zorg. Een super mooie baan waar ik met veel plezier naar toe ga. Mijn vriendin is al jaren blogger (www.edithsofia.nl) en om haar zo bezig te zien met haar blog heeft mij ook geïnspireerd om mijn eigen blog te starten maar dan over mijn grote hobby... whisky! Wat kan je zoal verwachten? Reviews van whisky, whiskey, bourbon. Maar af en toe maken we ook eens een uitstapje naar bijvoorbeeld een lekker gerecht. Maar soms ook iets van een gadget of baard stuff. Vaak dan wel weer whisky gerelateerd uiteraard. Voor contact kunt u mailen naar: info@confessionsofawhiskyfreak.nl Ik sta open voor suggesties, tips, vragen & samenwerkingen. Cheers! Robbert ( confessions of a whisky freak)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *