Hey people,

Soms krijg je een sample van iemand binnen die super speciaal is. Zo ook de sample van deze whisky.

Deze whisky is namelijk eigenlijk helemaal niet te koop. Ik heb contact gehad met Scotch Whisky International (de eigenaar van mo òr whisky) en hierbij een kopie uit de e-mail:

De whisky is inderdaad niet vrij verkrijgbaar. De MO OR collectie is verkrijgbaar bij enkele 5-sterren hotels en sterrenrestaurants.

Niet een flesje waar je gemakkelijk aan komt dus. Maar dankzij Whisky aan huis kon ik deze mooie laphroaig drinken.

En als je scotch whisky international ziet dan denk je natuurlijk meteen aan Michel Kappen. En denk je aan Michel Kappen dan denk je (misschien) aan the whisky talker. (Maar waarschijnlijk denk je vooral aan The unseen collection ). En zo weten we meteen wie er achter de mo òr whisky zit. Michel Kappen.

Michel Kappen is dus “the whisky talker” in het begin van zijn carrière in de whisky wereld gaf hij onder deze naam bijvoorbeeld lezingen en proeverijen.

De mo òr selectie telt op dit moment 53 soorten whisky. En dat zijn zeker niet de minste….

De oudste whisky (qua destilleer jaar) komt uit 1965 ! En er is niets jonger dan uit 1996.

De oudste release is een 1965 tullibardine van 45 jaar oud. De jongste whisky is een 1996 arran van 14 jaar oud.

En de eerste release was een 42 jaar oude bowmore uit 1968… geen slecht begin kunnen we wel zeggen.

Mo òr is gallisch voor “mijn goud”. Alle flessen uit de serie zijn single casks, niet bijgekleurd, niet koud gefilterd en alle flessen zijn individueel genummerd.

Maar genoeg achtergrond informatie! Laten we het hebben over de laphroaig.

De laphroaig uit 1990 is op de fles gegaan in 2010 en is dus 20 jaar oud. Heeft gerijpt in een bourbon hogshead, heeft 46% alcohol en er zijn slechts 449 flessen van gemaakt.

Meteen heb je door dat je hier met een laphroaig te maken hebt.

De neus opent met nat hooi, medicinaal, volle rook, zoete macadamia noten, citroen, honing en op de achtergrond bacon.

Het palet begint met zoethout, een verrassend frisse smaak, turf, een alcohol punch en een licht bittertje als in een tonic.

De afdronk is rokerig en is lang met die kleine tonic bitter.

Lukas super bedankt voor deze mooie dram. Super gaaf om dit te kunnen proberen.

Vergeet whisky aan huis niet te volgen op zijn instagram pagina uiteraard.

Cheers,

Robbert

(Foto’s door Lukas van Whisky Aan Huis)

Advertenties

Auteur: confessionsofawhiskyfreak

hey people, welkom op mijn blog! Mijn naam is Robbert, geboren op 2 december 1991 en ik ben de bedenker van de blog “confessions of a whisky freak” Qua baan werk ik in de zorg. Een super mooie baan waar ik met veel plezier naar toe ga. Mijn vriendin is al jaren blogger (www.edithsofia.nl) en om haar zo bezig te zien met haar blog heeft mij ook geïnspireerd om mijn eigen blog te starten maar dan over mijn grote hobby... whisky! Wat kan je zoal verwachten? Reviews van whisky, whiskey, bourbon. Maar af en toe maken we ook eens een uitstapje naar bijvoorbeeld een lekker gerecht. Maar soms ook iets van een gadget of baard stuff. Vaak dan wel weer whisky gerelateerd uiteraard. Voor contact kunt u mailen naar: info@confessionsofawhiskyfreak.nl Ik sta open voor suggesties, tips, vragen & samenwerkingen. Cheers! Robbert ( confessions of a whisky freak)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *