Een keer in de zoveel tijd komt er eens een bourbon voorbij op confessions of a whisky freak.

Vandaag vond ik het wel weer tijd voor een mooie bourbon.

Tijd om eens te kijken naar de knob creek 9 !

Over het algemeen vind ik bourbons wat eendimensionaal in vergelijking tot schotse whisky. Voor mij proeven ze toch vaak “hetzelfde” maar ondanks dat vind ik het toch fijn om altijd wel een bourbon of twee (of drie) in de kast te hebben staan.

En ik kan er ook zeker van genieten ! Anders had ik er niet altijd wat openstaan natuurlijk. Het mist voor mij gewoon enige diepgang.

Al weet ik dat dit veel mensen waarschijnlijk tegen het verkeerde been schopt.

Om even een voorbeeld te geven:

Mijn favoriete bourbon is nog altijd blantons. Deze scoorde ik met 87 punten. Maar tegelijkertijd heb ik dus ook nog nooit een bourbon hoger gescoord dan 87. En dit terwijl mijn hoogst gescoorde whisky 93 punten is.

You get the point.

Neemt niet weg dat ik de bourbon van vandaag wel erg goed en lekker vond!

De knob creek is gebotteld op 50% alcohol en is 9 jaar oud. Uiteraard zoals het bij bourbon moet niet bijgekleurd.

Op de neus melasse, sandelhout en wat zurig. Witte perziken, zwart sesamzaad ijs, matcha, frituurvet blokken en roomboter. Ook walnoten, maple syrup en kruiden thee.

Het palet is vet en zoet. Gember, kaneelstok van de kermis, kruidnagel, basterd suiker, mout en honing.

De afdronk is kort tot medium lang, kruidig verwarmend en eigenlijk komt alles uit het palet nog eens voorbij.

Een bourbon met toch een uiterst bijzondere neus. Dat zeker. En ook echt wel een bourbon waar ik nogmaals eens een fles van zou willen kopen.

Bedankt voor het lezen.

Cheers,

Robbert.

knob creek 9
8.9
Advertenties

Auteur: confessionsofawhiskyfreak

hey people, welkom op mijn blog! Mijn naam is Robbert, geboren op 2 december 1991 en ik ben de bedenker van de blog “confessions of a whisky freak” Qua baan werk ik in de zorg. Een super mooie baan waar ik met veel plezier naar toe ga. Mijn vriendin is al jaren blogger (www.edithsofia.nl) en om haar zo bezig te zien met haar blog heeft mij ook geïnspireerd om mijn eigen blog te starten maar dan over mijn grote hobby... whisky! Wat kan je zoal verwachten? Reviews van whisky, whiskey, bourbon. Maar af en toe maken we ook eens een uitstapje naar bijvoorbeeld een lekker gerecht. Maar soms ook iets van een gadget of baard stuff. Vaak dan wel weer whisky gerelateerd uiteraard. Voor contact kunt u mailen naar: info@confessionsofawhiskyfreak.nl Ik sta open voor suggesties, tips, vragen & samenwerkingen. Cheers! Robbert ( confessions of a whisky freak)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *