Hey people!

Een tijdje terug kwam de kapster op mijn werk (ik werk naast mijn baan bij Gall&Gall ook 32 uur in de bejaardenzorg) met deze fles whisky aanzetten. Ze had gehoord dat ik graag whisky dronk en had deze fles al jaren thuis staan maar dronk het zelf niet.

Ik mocht de fles wel hebben als ik wilde.

Uiteraard nam ik die graag aan!

Toen ik wat onderzoek wilde doen kwam ik erachter dat er maar weinig te vinden was over deze whisky. Geen proefnotities, geen jaartallen, niks.

Ik moest dus echt van scratch beginnen.

Via de facebook groep: the dutch whisky association , kreeg ik wat informatie.

Zo wist ik al snel dat dit een blend was uit de jaren 70 ! En met een zeer hoog malt gehalte. En dat hij door meerdere leden te gek werd gevonden.

Uiteindelijk heb ik de bottelaar douglas laing een bericht gestuurd op instagram omdat ik graag nog meer informatie wilde.

Als snel kreeg ik een reactie terug!

Allereerst vonden ze het geweldig dat ik die fles had. Altijd leuk om te horen uiteraard.

Deze whisky is samengesteld door de oprichter fred douglas laing en zijn zoon fred hamilton laing.

Fred hamilton laing is ook de blender van de regional malts van douglas laing. De serie van oa de Big peat .

In de king of scots zitten blends van tussen de 15 en 25 jaar oud waaronder een groot gehalte Port Ellen & macallan en meer van dat soort grote namen.

Beide fred’s waren groot port ellen fan!

Dit is alle informatie die ik heb weten te vinden / krijgen.

Rest mij nog de proefnotitie:

Op de neus ruikt de whisky oud maar zoet met wat scherpe peper.

Het palet bestaat uit: peper, appel, peer, wat zoetigheid van honing, oud en stoffig maar op een positieve manier en wat oud leer.

De afdronk is leerachtig met een pepertje. Het zoete van de appel en de honing blijft samen met dat stoffige tintje.

De whisky heeft een droge afdronk.

Super gaaf om zo’n fles te mogen ontvangen! Uniek in de collectie.

Bedankt voor het lezen!

Cheers!

Robbert.

Advertenties

Auteur: confessionsofawhiskyfreak

hey people, welkom op mijn blog! Mijn naam is Robbert, geboren op 2 december 1991 en ik ben de bedenker van de blog “confessions of a whisky freak” Qua baan werk ik in de zorg. Een super mooie baan waar ik met veel plezier naar toe ga. Mijn vriendin is al jaren blogger (www.edithsofia.nl) en om haar zo bezig te zien met haar blog heeft mij ook geïnspireerd om mijn eigen blog te starten maar dan over mijn grote hobby... whisky! Wat kan je zoal verwachten? Reviews van whisky, whiskey, bourbon. Maar af en toe maken we ook eens een uitstapje naar bijvoorbeeld een lekker gerecht. Maar soms ook iets van een gadget of baard stuff. Vaak dan wel weer whisky gerelateerd uiteraard. Voor contact kunt u mailen naar: info@confessionsofawhiskyfreak.nl Ik sta open voor suggesties, tips, vragen & samenwerkingen. Cheers! Robbert ( confessions of a whisky freak)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *