Kavalan is een product wat ik wel ken maar eigenlijk weinig drink. Door de jaren heen heb ik genoeg geproefd om te weten dat mijn “sweet spot” ligt bij schotse whisky. Hier ligt dan ook grotendeels mijn focus.

Maar soms is het ook gewoon heel leuk om eens een uitstapje te maken! En eens te kijken naar wat andere landen uitbrengen.

Vandaag richten we onze ogen op de kavalan distillery select en dus op Taiwan !

Alle informatie over kavalan hebben we al eens eerder hier besproken en vind je hier. Om niet in herhaling te vallen laten we gewoon meteen doorgaan naar de whisky.

Het idee achter de distillery select is om een mooie “instap whisky” van kavalan te maken. Vreemd vond ik wel dat ik nergens kon vinden op wat voor vaten de whisky heeft gerijpt. Gelukkig is er internet tegenwoordig en vond ik hier dus wat meer informatie.

De whisky heeft gerijpt op verschillende vaten waarvan het grootste deel ex sherry vaten waren.

De whisky is gebotteld op 40% ABV.

Of de whisky is bijgekleurd en of koud gefilterd is onbekend. Maar ik denk dat we koude filtratie wel kunnen gokken ivm het alcoholgehalte.

Op de neus heeft de whisky geuren van veel tropisch fruit, boterkoek, custard cakejes, perzik uit blik, amandelen en vanille.

Het palet heeft vanille en een beetje metaal. Groene appel en een klein beetje witte peper, zuurtjes en hij is wat dun.

de afdronk is kort en plat. Hout, verwaterd ananassap en zure matten.

Ik vind het een lastige whisky. De sherry vaten haal ik er ook niet echt uit. Het is gewoon niet erg bijzonder. En voor dezelfde prijs heb je ook de concertmeister…
Ik had het wel geweten!

Bedankt voor het lezen.

Cheers,

Robbert.

Kavalan distillery select no. 1
7.9
Advertenties

Auteur: confessionsofawhiskyfreak

hey people, welkom op mijn blog! Mijn naam is Robbert, geboren op 2 december 1991 en ik ben de bedenker van de blog “confessions of a whisky freak” Qua baan werk ik in de zorg. Een super mooie baan waar ik met veel plezier naar toe ga. Mijn vriendin is al jaren blogger (www.edithsofia.nl) en om haar zo bezig te zien met haar blog heeft mij ook geïnspireerd om mijn eigen blog te starten maar dan over mijn grote hobby... whisky! Wat kan je zoal verwachten? Reviews van whisky, whiskey, bourbon. Maar af en toe maken we ook eens een uitstapje naar bijvoorbeeld een lekker gerecht. Maar soms ook iets van een gadget of baard stuff. Vaak dan wel weer whisky gerelateerd uiteraard. Voor contact kunt u mailen naar: info@confessionsofawhiskyfreak.nl Ik sta open voor suggesties, tips, vragen & samenwerkingen. Cheers! Robbert ( confessions of a whisky freak)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *