Hey people!

Als whisky liefhebber weet je dan het de laatste tijd zeer rumoerig is in de whisky wereld.

En dat komt grotendeels doordat de volledige game of thrones serie uitkwam!

Ik heb mijn handen kunnen leggen op de volledige serie via een sample set inclusief de white walker! En met die whisky gaan we vandaag dan ook beginnen.

Deze fles is al eerder uitgekomen in de serie dus hij is al een tijdje beschikbaar.

De fles kan je in de vriezer leggen. Hierdoor wordt de fles blauw en komt de tekst “winter is here” te voorschijn.

Maar laten we het over de whisky hebben!

Tip 1. Leuk zo’n fles die “verkleurd” maar leg hem alsjeblieft niet in de vriezer! Het hele smaak pallet klapt dicht en je proeft eigenlijk vrij weinig… naarmate de whisky weer warmer wordt breek het pallet dan wel weer meer open.

De basis van deze white walker wordt gevormd door een blend van Cardhu en een Clynelish. Beide single malts.

De whisky heeft een mooie lichte goud kleur.

Ik wals de whisky wat rond in het glas en begin met het ruiken.

Ik ruik duidelijk: karamel, toffee en vanille. De zoetigheid komt je tegemoet. Maar meer dan deze 3 geuren haal ik er eerlijk gezegd niet uit.

Ik neem de eerste slok. Eerlijk gezegd kijk ik een beetje raar er van op. Een romige smaak overheerst onwijs in de mond. Ik heb nog nooit een romige whisky gehad dit is even wennen.

De 2de slok weer dat romige maar na hem wat beter door mijn mond te laten rollen proef je ook zeker kaneel, een klein appeltje misschien en weer toffee en genoeg andere zoetigheid als vanille.

De afdronk is vrij peperig. Kort ook. Je moet alweer snel de 2de slok nemen om hem te blijven proeven.

Al met al kunnen we dit wel een “oke” whisky noemen. Ik denk dat deze door alle zoetigheid voor de beginnende whisky drinker echt een topper zou zijn!

Houd mijn blog in de gaten voor reviews van de andere game of thrones whisky.

Cheers,

Robbert

Advertenties

Auteur: confessionsofawhiskyfreak

hey people, welkom op mijn blog! Mijn naam is Robbert, geboren op 2 december 1991 en ik ben de bedenker van de blog “confessions of a whisky freak” Qua baan werk ik in de zorg. Een super mooie baan waar ik met veel plezier naar toe ga. Mijn vriendin is al jaren blogger (www.edithsofia.nl) en om haar zo bezig te zien met haar blog heeft mij ook geïnspireerd om mijn eigen blog te starten maar dan over mijn grote hobby... whisky! Wat kan je zoal verwachten? Reviews van whisky, whiskey, bourbon. Maar af en toe maken we ook eens een uitstapje naar bijvoorbeeld een lekker gerecht. Maar soms ook iets van een gadget of baard stuff. Vaak dan wel weer whisky gerelateerd uiteraard. Voor contact kunt u mailen naar: info@confessionsofawhiskyfreak.nl Ik sta open voor suggesties, tips, vragen & samenwerkingen. Cheers! Robbert ( confessions of a whisky freak)

1 gedachte over “Johnnie walker white walker

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *