Johnnie Walker black label Islay origin

Johnnie Walker word toch vaak wat lacherig over gedaan. Echter wordt hier vaak alleen de red label mee bedoeld maar wordt het merk hier vooral door overschaduwd want…. Er zijn echt wel hele lekkere Walkers. Denk aan de King George V of de blue label. Wat mij betreft beide meer dan prima blends.

Dus…. Er is veel meer te ontdekken dan de red label en dat gaan we vandaag ook doen. Een speciale uitgave van de JW black label gemaakt van 100% Islay whisky.

Denkende aan het portfolio van Diageo en de 100% Islay whisky’s is deze blended malt geen hogere wiskunde. Dit is deels Caol ila (vermoedelijk het grootste deel) en deels Lagavulin. De exacte verhouding hiervan is mij onbekend.

Toen ik in 2022 nog voor Gall&Gall werkte en deze whisky binnenkwam besloot ik om er gewoon eens een mee te nemen. Mijn kast kan op dat moment nog wel een lekker “slobbertje” gebruiken en als liefhebber van geturfde whisky was dit voor €35 een prima idee. En…. Altijd leuk om wat nieuws te proberen.

De whisky is 12 jaar oud en gebotteld op 42%.

Op de neus geuren van as, turf, citrus en hij is wat medicinaal. Verder gerookt zout, nat asfalt en een beetje metaal.

Het palet heeft smaken van as, jodium en hij is meer medicinaal dan de neus. Oude pleisters, de nootjes smaak die ik altijd uit een Lagavulin haal is duidelijk te proeven en ook de citrus van Caol Ila proef je. Nogmaals de whisky is erg assig valt mij op. Ook uitgebrand vuur, ziltig, vanille en sinaasappel schillen. Eigenlijk is er verassend veel te vinden in het palet.

De afdronk is kort tot medium lang, iets platter dan je wilt. Hier ook veel as. Medicinaal, en ook weer wat metaal, droog en vettig en zure groene appel.

Johnnie Walker black label Islay origin
Ik heb genoten van de fles. Tuurlijk het ABV kon iets hoger maar in het palet was echt wel veel te vinden. Zie het als wat het is (gewoon een prima whisky voor die prijs) en vergelijk het met andere whisky’s uit die prijsklasse… dan heb je gewoon een prima whisky in je glas!
8.2

Bedankt voor het lezen.

Cheers,

Robbert.

Tip: deze whisky is combinatie met buikspek & viking zout. Heerlijk!

Advertenties

Auteur: confessionsofawhiskyfreak

hey people, welkom op mijn blog! Mijn naam is Robbert, geboren op 2 december 1991 en ik ben de bedenker van de blog “confessions of a whisky freak” Qua baan werk ik in de zorg. Een super mooie baan waar ik met veel plezier naar toe ga. Mijn vriendin is al jaren blogger (www.edithsofia.nl) en om haar zo bezig te zien met haar blog heeft mij ook geïnspireerd om mijn eigen blog te starten maar dan over mijn grote hobby... whisky! Wat kan je zoal verwachten? Reviews van whisky, whiskey, bourbon. Maar af en toe maken we ook eens een uitstapje naar bijvoorbeeld een lekker gerecht. Maar soms ook iets van een gadget of baard stuff. Vaak dan wel weer whisky gerelateerd uiteraard. Voor contact kunt u mailen naar: info@confessionsofawhiskyfreak.nl Ik sta open voor suggesties, tips, vragen & samenwerkingen. Cheers! Robbert ( confessions of a whisky freak)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *