Imperial 1995 / 19 YO / van wees / cask 50208

Advertenties

Hey people,

Laatst heb ik de imperial met vatnummer 50169 geüpload. Hierin werd al vrij snel duidelijk… ik ben fan van imperial. Wat een whisky!

Die waxigheid in die whisky’s. Ik ben er weg van! Toen ik dus deze imperial met vatnummer 50208 tegenkwam moest die uiteraard mee.

Ook leuk om ze naast elkaar te drinken en te vergelijken uiteraard.

In mijn vorige imperial post heb ik wat verteld over de geschiedenis van imperial. Als je dat leuk vind om te lezen check die dan ook even.

Deze whisky kan je zien als het broertje of zusje van de vorige imperial. Ze zijn in dezelfde soort vaten gerijpt. Komen uit hetzelfde jaar. Zijn even oud en hebben hetzelfde abv.

Deze versie heeft dus ook een alcohol percentage van 46%. Is 19 jaar oud. Single cask (nummer 50208 dus). Niet bijgekleurd en non chill filtered. De whisky is gerijpt in een hogshead.

Eerst viel de waxigheid tegen. Naarmate de fles wat langer open staat en ademt wordt het een wax bom!

De neus: Wax, veel rijp fruit, bloemen honing, aards, perzik, peper en iets fris zoals munt.

Het palet: Veel wax, vette olie, klein zuurtje, sinaasappel schil en nog meer wax. De wax is zeer aanwezig in het palet. Moet je van houden. Gelukkig doe ik dat heel erg.

Afdronk: Wax, pepertje, zoetigheid van honing en lang.

De vorige whisky gaf ik 90 punten op whiskybase. Deze gaf ik 89 punten. Hij is net ietsjes minder goed dan zijn voorganger. Niet veel. Maar er kan er maar 1 de beste zijn natuurlijk.

Cheers,

Robbert.

3 antwoorden op “Imperial 1995 / 19 YO / van wees / cask 50208”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *