Hey people,

Vandaag bespreken we weer een whisky van het eiland Orkney namelijk de highland park valfather.

De laatste whisky uit de viking legend serie.

De valfather is de meest geturfde whisky van highland park tot nu toe!

Bij aanschaf was mij dit nog niet bekend maar tijdens het drinken kwam ik daar snel genoeg achter !

De nieuwe highland park komt zoals we gewend zijn weer met een mooi en strak design vol noorse mythologieën.

Deze verwijst naar Odin. De schepper van de aarde en de machtigste god in de mythologie.

Odin had vele namen waaronder dus valfather.

“Odin is called All-Father because he is the father of all the gods. He is also called Father of the Slain [Val-Father] because all who fall in battle are his adopted sons. With them, he mans Valhalla…”

Prose Edda, Gylfaginning, Chapter 20

Voor mij was deze serie echt 100% af geweest als ze er nog 1 hadden uitgebracht genaamd valhalla. Nu blijf ik toch het gevoel hebben wat te missen haha.

De whisky heeft 47% alcohol en heeft een goud kleur met een klein amber tintje er in.

De neus begint met die typische highland park turf. Bloemig, sherry en een noten geur. Overduidelijke walnoot en gedroogd fruit. Naarmate de whisky opent in het glas wordt het duidelijk dat de turf iets krachtiger is dan ik gewend ben van een highland park.

Ik neem de eerste slok en zo hey! Dat is een hele bak meer turf dan ik had verwacht. Eventjes ben ik er door uit het veld geslagen maar ik herpak mezelf weer en neem nog een slok om de whisky verder te ontdekken. De whisky is mooi in balans met de neus. Heeft een pepertje, zachte sherry invloeden, bloemig, pruimen, rozijnen, gedroogd fruit maar ook zeker fris fruit als een appel en een peer en een hout smaak. Toch gebeurd er wat vreemds in mijn mond met deze whisky… de whisky begint vettig maar slaat opeens om in een onwijs droog mondgevoel. Heel bijzonder. Maar erg welkom.

De afdronk heeft veel peper, wat vettigheid, noten en die aardse turf.

Wauw. Van deze highland park heb ik echt genoten! Waar highland park zich in mijn ogen een beetje begon te verliezen in de ene na de andere “limited editions” vind ik dit wel echt weer een hele goeie en mooie whisky.

Highland parkmeer van dit si vous plait.

De verkoop prijs van deze whisky ligt ongeveer tussen de €60 en €70.

Bedankt voor het lezen.

Cheers!

Robbert.

Advertenties

Auteur: confessionsofawhiskyfreak

hey people, welkom op mijn blog! Mijn naam is Robbert, geboren op 2 december 1991 en ik ben de bedenker van de blog “confessions of a whisky freak” Qua baan werk ik in de zorg. Een super mooie baan waar ik met veel plezier naar toe ga. Mijn vriendin is al jaren blogger (www.edithsofia.nl) en om haar zo bezig te zien met haar blog heeft mij ook geïnspireerd om mijn eigen blog te starten maar dan over mijn grote hobby... whisky! Wat kan je zoal verwachten? Reviews van whisky, whiskey, bourbon. Maar af en toe maken we ook eens een uitstapje naar bijvoorbeeld een lekker gerecht. Maar soms ook iets van een gadget of baard stuff. Vaak dan wel weer whisky gerelateerd uiteraard. Voor contact kunt u mailen naar: info@confessionsofawhiskyfreak.nl Ik sta open voor suggesties, tips, vragen & samenwerkingen. Cheers! Robbert ( confessions of a whisky freak)

4 gedachten over “Highland park valfather

  1. Bianca heuft zegt:

    Hi Robbert ,
    Vraagje heb je een leuke eet suggestie bij bij de vallfather ?
    Wil hem iemand kado doen met bijvoorbeeld kaas of iets anders leuk

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *