Hey people,

Vandaag bespreken we een highland park uit de warrior serie.

De serie bestaat uit 6 whisky’s.

– svein

– einar

– harald

– sigurd

– ragnvald

– thorfinn

Vandaag bespreken we whisky nummer 4 uit de serie. De sigurd.

Deze whisky draagt de naam sigurd en is vernoemd naar de gevreesde / meest heldhaftige viking krijger sigurd. Hij dode de draak fafnir en werd als held beschouwt. Het teken van sigurd is het gehavende zwaard van zijn vader die de vader gaf op zijn sterfbed aan zijn vrouw om bij de geboorte van hun zoon sigurd te geven.

De whisky komt in een mooie en luxe houtenkist. Een plaatje! Zoals we van highland park gewend zijn met genoeg oog voor detail.

De whisky wordt voor het grootste deel gerijpt in spaanse eiken vaten (sherry seasoned ).

Aan de binnenkant van de doos staat een tekst met oa de tasting notes van highland park uit.

De whisky heeft een mooie amber kleur.

En heeft een alcohol percentage van 43%.

De whisky heeft geen age statement.

We gaan hem ontleden.

Op de neus:

Sherry, gedroogd fruit, mandarijnen, banaan, tropisch fruit en hooi.

Het palet opent zich met een goeie pittige peper smaak gepaard met kaneel en een zachte turf smaak. Verder gaan de geuren van de neus verder in het palet.

De afdronk is minder lang dan je hoopt. Smaken van peper, sherry en het droge mond gevoel wat daarbij hoort blijven je het langst bij.

Dan is het nu tijd voor het “gevreesde” eindoordeel.

Voor een whisky van €125 verwacht je toch wat meer… ik ben niet tegen NAS (no age statement) whisky’s. Maar als ze dan zo’n hoge prijs hebben verwacht ik wel wat. Helaas evenaart deze whisky niet mijn verwachtingen.

Is het een slechte whisky ? Nee zeker niet. Ik geniet er zeker van als ik hem drink en hij is zeker lekker! Maar gewoon niet €125 lekker. Voor zo’n €60 a €75 zou dit een perfecte whisky zijn.

Cheers!

Robbert.

Advertenties

Auteur: confessionsofawhiskyfreak

hey people, welkom op mijn blog! Mijn naam is Robbert, geboren op 2 december 1991 en ik ben de bedenker van de blog “confessions of a whisky freak” Qua baan werk ik in de zorg. Een super mooie baan waar ik met veel plezier naar toe ga. Mijn vriendin is al jaren blogger (www.edithsofia.nl) en om haar zo bezig te zien met haar blog heeft mij ook geïnspireerd om mijn eigen blog te starten maar dan over mijn grote hobby... whisky! Wat kan je zoal verwachten? Reviews van whisky, whiskey, bourbon. Maar af en toe maken we ook eens een uitstapje naar bijvoorbeeld een lekker gerecht. Maar soms ook iets van een gadget of baard stuff. Vaak dan wel weer whisky gerelateerd uiteraard. Voor contact kunt u mailen naar: info@confessionsofawhiskyfreak.nl Ik sta open voor suggesties, tips, vragen & samenwerkingen. Cheers! Robbert ( confessions of a whisky freak)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *