Highland park saltire (edition 1)

Hey people,

Na 2,5 week nachtdienst te hebben gedraaid en dus amper tijd te hebben gehad om even goed te zitten voor een whisky is mijn reeks nachtdiensten weer over!

Dat betekend dus dat we weer vol gas kunnen met het proeven van whisky en laten we dat dan ook meteen maar doen.

En wat voor een!

De highland park saltire edition 1.

Voor wie na deze review graag deze fles wil halen bij de slijterij zal het moeilijk gaan. Je kon je bij highland park namelijk opgeven om uitgeloot te worden voor deze fles.

Daar werdt hij verkocht aan een paar gelukkige winnaars voor £140 (ongeveer €160). Mocht je een fles vinden heb je grote kans dat hij voor veel meer over de toonbank gaat.

Deze whisky is een single cask whisky. Dat wil dus zeggen dat er maar 1 vat wordt gebruikt om de whisky in te rijpen. In dit geval zijn het “first fill sherry seasoned european oak butt” vaten.

De whisky heeft hier 13 jaar op gerijpt, er zijn slechts 734 flessen van gemaakt en hij heeft een alcohol percentage van 43%.

Hoe ben ik nou aan deze fles gekomen vraag je je misschien af?

Ik heb 2 samples kunnen kopen om samen met een vriend deze whisky te kunnen proeven.

De whisky heeft mooie donkere amber kleur.

Ook wel grappig om te vermelden is dat deze whisky in samenwerking is met Schotse F1 coureur David Coulthard en dat de 13 jarige leeftijd symbool staat voor de 13 overwinningen van David.

Ook gaat een deel van het geld wat opgehaald wordt met editie 1 en 2 naar lokale goeie doelen in de plaats waar David op groeide in Schotland.

Op de neus haalde wij geuren van vanille, banaan, pistache, sherry, galia meloen een citroen schilletje en die typische highland park rook eruit.

Geef deze whisky de tijd om te openen dan trekt de rokerigheid wat weg uit de neus en dan openen de fijne zoete geuren zich.

De smaak heeft duidelijke tonen van sherry. De whisky is lekker pittig op de tong en verwarmend. De whisky is medium vettig.

In de afdronk komen de zoete smaken van de banaan, meloen en pistache gepaard met de fijne rokerigheid van een highland park nog eens langs.

Ik vond dit een fijne whisky. Zowel Maarten als ik hebben hier van genoten.

Maar….

Wij werden er niet door weggeblazen.

Wat je toch wel mag verwachten voor een whisky van bijna €160!

Ik denk zelf ook dat het alcohol percentage wat te laag ligt om dit echt een knaller te maken.

Laten we wel duidelijk zeggen dat het echt absoluut geen slechte whisky is! Maar deze had ook prima in het standaard assortiment gekund naast de highland park 12.

Ik hoop dat jullie weer genoten hebben van deze review.

See you next time!

Vergeet me ook niet te volgen op mijn social media.

Facebook

Instagram

Cheers!

Robbert

Advertenties

Auteur: confessionsofawhiskyfreak

hey people, welkom op mijn blog! Mijn naam is Robbert, geboren op 2 december 1991 en ik ben de bedenker van de blog “confessions of a whisky freak” Qua baan werk ik in de zorg. Een super mooie baan waar ik met veel plezier naar toe ga. Mijn vriendin is al jaren blogger (www.edithsofia.nl) en om haar zo bezig te zien met haar blog heeft mij ook geïnspireerd om mijn eigen blog te starten maar dan over mijn grote hobby... whisky! Wat kan je zoal verwachten? Reviews van whisky, whiskey, bourbon. Maar af en toe maken we ook eens een uitstapje naar bijvoorbeeld een lekker gerecht. Maar soms ook iets van een gadget of baard stuff. Vaak dan wel weer whisky gerelateerd uiteraard. Voor contact kunt u mailen naar: info@confessionsofawhiskyfreak.nl Ik sta open voor suggesties, tips, vragen & samenwerkingen. Cheers! Robbert ( confessions of a whisky freak)

2 gedachten over “Highland park saltire (edition 1)

 1. Maarten zegt:

  Netjes weer, idd niet de 160 euro waard.
  En we moeten echt niet meer na een nachtdienst Whisky drinken.
  Dat verpest echt de smaak volgens mij.
  🥃🥃

  Je broeder 👍🏻

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *