Ik kijk bijna dagelijks savonds even op catawiki of er nog wat leuks op staat. Ik vind het leuk om te kijken voor wat voor prijzen bepaalde whisky’s weg gaan en mag me graag verbazen over wat sommige flessen opleveren. Zelf schaar ik me dan meer onder de “koopjesjagers”. Ik heb een bepaald bod in mijn hoofd en wil daar dan ook graag onder blijven want hoe lager… hoe beter de deal!

In 2021 “won” ik deze fles. Al blijf ik dat een vreemde term vinden. Want eigenlijk betekent het gewoon dat ik er het meeste geld voor over had haha.

Maar ik moet zeggen. Ik had een goeie deal. De fles hoefde niet van ver te komen want de verkoper woonde gewoon in Nederland.

Het design van de fles vind ik geweldig. Het is gebaseerd op een 150 jaar oude highland park fles en het label idem. Alle flessen zijn met de hand gemaakt en hebben net zoals de fles vroeger daarom oneffenheden en bubbeltjes in het glas zitten.

Van mij mag highland park wel weer terug naar deze label style. Ik hou echt van die old skool look!

De fles komt uit een drieluik en dit is de tweede fles. Het drieluik gaat over de graven van de orkney eilanden en vertelt hun verhaal. Het verhaal van de Orkneyinga saga. Iets wat zeker de moeite waard is om op te zoeken.

Deze whisky is voornamelijk gerijpt in Europese eiken sherry vaten waarvan 20% van de gebruikte vaten first fill was.

De whisky is niet koud gefilterd, niet bijgekleurd en is afgevuld op 55% ABV. Er waren 11.994 flessen beschikbaar.

De whisky is 12 jaar oud. Gebotteld in 2010 en gedestilleerd in 1998.

Op de neus geuren van rozijnen, sherry, appel kruimel gebak en zachtjes wat sigaren bladeren. Ook warme appel taart, vanille, zoete turf, zwarte peper, kaneel en oude stoffige boeken.

wauw. Zo’n neus heb ik nog nooit gehad in een highland park. Dit zouden ze meer moeten maken!

Het palet heeft peper en meer turf rook dan de neus doet vermoeden. Die zit blijkbaar in de neus verborgen onder een dikke sherry laag en knalt er in het palet uit. Honing, tabak, leer, zachtjes wat ziltigheid en hij is ook een beetje aards te noemen. Verder duidelijke sherry smaken, vanille, kruidnagel, kaneel en manderijn schil.

De afdronk is lang en verwarmend met peper, kaneel, kruidnagel, turf rook en verbrand hout.

Wauw! Dit is de beste distilleerderij botteling van highland park die ik ooit heb gehad. Een geweldige 12 jaar oude whisky.

Bedankt voor het lezen.

Cheers,

Robbert.

Highland park saint magnus
9
Advertenties

Auteur: confessionsofawhiskyfreak

hey people, welkom op mijn blog! Mijn naam is Robbert, geboren op 2 december 1991 en ik ben de bedenker van de blog “confessions of a whisky freak” Qua baan werk ik in de zorg. Een super mooie baan waar ik met veel plezier naar toe ga. Mijn vriendin is al jaren blogger (www.edithsofia.nl) en om haar zo bezig te zien met haar blog heeft mij ook geïnspireerd om mijn eigen blog te starten maar dan over mijn grote hobby... whisky! Wat kan je zoal verwachten? Reviews van whisky, whiskey, bourbon. Maar af en toe maken we ook eens een uitstapje naar bijvoorbeeld een lekker gerecht. Maar soms ook iets van een gadget of baard stuff. Vaak dan wel weer whisky gerelateerd uiteraard. Voor contact kunt u mailen naar: info@confessionsofawhiskyfreak.nl Ik sta open voor suggesties, tips, vragen & samenwerkingen. Cheers! Robbert ( confessions of a whisky freak)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *