Hey people,

Vandaag een tripje naar het land van de reizende zon. Vandaag geen geturfde whisky uit Schotland maar een prachtige blend uit Japan!

We gaan het hebben over de japanese harmony.

Deze whisky stond al een hele lange tijd op mijn verlanglijstje dus toen hij voorbij kwam op een verkoopsite op facebook heb ik hem op die manier ook maar meteen aangeschaft. En heel eerlijk kocht ik deze fles puur vanwege zijn uiterlijk… want kijk nou wat een vette fles!

Er zijn 5 soorten in deze whisky serie.

  • Japanese harmony
  • Japanese harmony master’s select
  • Hibiki 17 years old
  • Hibiki 21 years old
  • Hibiki 30 years old

Die laatste heeft een waarde van ongeveer €5000+ ! Daar gaan we het dus niet over hebben haha. Vandaag bespreken we de japanese harmony.

Ik vond het bizar hoeveel prijs verschil er in deze whisky zit. Ik heb hem voorbij zien komen bij Drankdozijn voor €115, bij Drankgigant voor €110, en bij een Online webshop voor €80… goed zoeken dus voordat je hem aanschaft. Mijn tip is zoals altijd support de echte slijterij in de zogenoemde “stenen winkels”. Zo help jij ook mee aan dat die gave slijterij met die aardige mensen achter de toonbank blijft bestaan. Kost misschien €10 meer dan online maar ik vind dat het altijd meer dan waard.

De hibiki japanese harmony is een blended whisky afkomstig uit 5 verschillende fustsoorten waaronder, sherry vaten, amerikaanse witte eikenhouten vaten, en de speciale japanse mizunara eikenvaten.

De whisky is gemaakt uit malt whisky’s uit de yamazaki en hakushu distilleerderij en ook graanwhisky uit de chita distilleerderij.

zoals ik al zei ik de fles echt een plaatje!

De whisky heeft een donker gouden kleur en heeft 43% alcohol.

Samen met mijn broertje heb ik deze whisky ontleed.

Op de neus hadden we geuren van hout, peper, tropisch fruit, gedroogd fruit, aards, zachte tabak, chocolade en hooi.

Het palet heeft meer sinasappel, bloemig, hout, vanille, en een klein pepertje.

De afdronk is droog en houterig met wat peper.

Ik vind dit een prachtige whisky en wil hierna graag de master’s select aanschaffen. De rest is wat boven mijn budget haha!

Ik vind de whisky onwijs goed in balans. Het is een hele easy blend die erg makkelijk weg drinkt. mijn vriendin was het daar 100% mee eens overigens. Die wilde tijdens het maken van de foto’s graag even proeven en vond hem ook super lekker!

Voor mij is dit de beste japanner die ik tot nu toe heb gedronken. Ben benieuwd wat jullie beste japanner is!

Cheers,

Robbert.

Advertenties

Auteur: confessionsofawhiskyfreak

hey people, welkom op mijn blog! Mijn naam is Robbert, geboren op 2 december 1991 en ik ben de bedenker van de blog “confessions of a whisky freak” Qua baan werk ik in de zorg. Een super mooie baan waar ik met veel plezier naar toe ga. Mijn vriendin is al jaren blogger (www.edithsofia.nl) en om haar zo bezig te zien met haar blog heeft mij ook geïnspireerd om mijn eigen blog te starten maar dan over mijn grote hobby... whisky! Wat kan je zoal verwachten? Reviews van whisky, whiskey, bourbon. Maar af en toe maken we ook eens een uitstapje naar bijvoorbeeld een lekker gerecht. Maar soms ook iets van een gadget of baard stuff. Vaak dan wel weer whisky gerelateerd uiteraard. Voor contact kunt u mailen naar: info@confessionsofawhiskyfreak.nl Ik sta open voor suggesties, tips, vragen & samenwerkingen. Cheers! Robbert ( confessions of a whisky freak)

2 gedachten over “Hibiki japanese harmony

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *