Hey people!

Ze zijn er in alle soorten en maten maar welk glas is nou het beste….

Vandaag gaan we 6 verschillende whisky glazen bespreken.

Ik ben erg benieuwd naar jullie favoriet!

1. Het copita glas.

Een glas die bij veel whisky liefhebbers hoog in het vaandel staat. Vanwege het lange voetje zit je hand niet te dicht bij de whisky. Als je dan even een kleine “nosing” gaat doen maar je heb net het vuilnis buiten gezet dan wordt op deze manier de geuren die je ruikt niet beïnvloed.

Door vast te houden aan het blad zorg je er ook voor dat je whisky niet te snel opwarmt. Wil je hem juist wat sneller op laten warmen dan kan je aan het steeltje vast houden.

Het whisky glas is geïnspireerd door Spaanse glazen die gebruikt werden om sherry mee te proeven.

2. De tumbler.

Het whisky glas wat altijd door de badguy in films wordt gebruikt. Ook als je in de kroeg een whisky besteld heb je een grote kans dat je dit glas voor je kiezen krijgt.

Het glas is groot en zwaar en ligt daarom goed in de hand. De grote opening is perfect om whisky stenen in je whisky te doen als je je whisky gekoeld wilt drinken.

Nu denk je misschien… stenen?

Yes! Whisky stenen! Want for the love of whisky!!!! Gooi geen ijs in je whisky. Dit smelt veel te snel waardoor je whisky snel veranderd in een hoopje smakeloos water.

Zorg wel dat je je whisky stenen bewaard in een zakje in de vriezer. Doe je dit zonder bescherming dan trekt er een vieze smaak in je stenen en dus ook in je whisky!

Een nadeel van het tumbler glas is dan ook de grote opening. Hierdoor vervliegt de smaak en de aroma’s die in je whisky zitten vrij snel. Heb je er dan ook nog wat ijs in zitten dan had je net zo goed een spa blauw kunnen bestellen.

Een prima glas om gewoon lekker van je whisky te sippen maar niet om echt alles uit je whisky te halen.

3. Het fun glas.

Tsjah… zelfde effect als de tumbler. Prima om gewoon lekker uit te drinken maar de smaken gaan wel sneller verloren. Maar zeg nou eerlijk… het ziet er dan wel weer badass uit om je whisky uit een schedel te drinken!

4. De snifter

Een bol glas wat dunner uitmond. Je kan zeggen dat dit de ingedeukte copita is.

Door de bolle onderkant en de dunnere bovenkant blijven de aroma’s mooi in je glas hangen.

5. Het spey glas.

Een kruising tussen een glencairn qua vorm en een tumbler qua bodem.

Een mooi fijn en klein glas die lekker in de handpalm ligt.

6. De glencairn

Hier heeft elke whisky liefhebber wel van gehoord. Vaak staan deze glazen ook op whisky festivals en tastings.

Volgens vele HET whisky tasting glas.

En tevens mijn favoriet.

Door de nog iets smallere bovenkant kan je in dit glas echt mooi je whisky verkennen.

Heb je een iets grotere neus dan is dit misschien niet helemaal jou glas.

Zo… eigenlijk is het uiteindelijk vrij simpel. Het beste glas is gewoon heel persoonlijk.

Net als de smaak van de whisky die erin zit en of er misschien ijs of niks in zit.

Wat is nou jullie lievelingsglas?

Cheers!

Robbert

Advertenties

Auteur: confessionsofawhiskyfreak

hey people, welkom op mijn blog! Mijn naam is Robbert, geboren op 2 december 1991 en ik ben de bedenker van de blog “confessions of a whisky freak” Qua baan werk ik in de zorg. Een super mooie baan waar ik met veel plezier naar toe ga. Mijn vriendin is al jaren blogger (www.edithsofia.nl) en om haar zo bezig te zien met haar blog heeft mij ook geïnspireerd om mijn eigen blog te starten maar dan over mijn grote hobby... whisky! Wat kan je zoal verwachten? Reviews van whisky, whiskey, bourbon. Maar af en toe maken we ook eens een uitstapje naar bijvoorbeeld een lekker gerecht. Maar soms ook iets van een gadget of baard stuff. Vaak dan wel weer whisky gerelateerd uiteraard. Voor contact kunt u mailen naar: info@confessionsofawhiskyfreak.nl Ik sta open voor suggesties, tips, vragen & samenwerkingen. Cheers! Robbert ( confessions of a whisky freak)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *