Hazelburn is een style whisky uit de Springbank distilleerderij die ik erg graag mag drinken ben ik achter gekomen het is heerlijk fruitig en vettig en dat is precies waar ik op dit moment van hou.

Ik had bij mijn vaste slijter het rijtje Hazelburn 10, Springbank 10 en de Longrow mee genomen om eens meer verdieping in de Springbank te zoeken. Helaas was de Longrow gesneuveld maar hij rook erg lekker haha.

Dus vandaag kijken we naar de Hazelburn 10 jaar oud.

Hazelburn is dus zelf geen distilleerderij maar dat is het ooit wel geweest ! Van ongeveer 1825 tot 1925 bestond de Hazelburn distilleerderij op Campbeltown. Nu is het alleen de naam nog die voortleeft sinds 2005 bij de Springbank distilleerderij.

Hazelburn word 3 keer gedestilleerd en is niet geturfd. Terwijl Springbank licht geturfd is en Longrow zwaar. Beide whisky’s worden ook 2 keer gedestilleerd in tegenstelling dus tot het broertje Hazelburn.

Op de neus geuren van tropisch fruit, een beetje kaarsvet, grapefruit, citroen schil, draadjesvlees en vanille.

Het palet heeft wax en is vettig. Smeerolie, tropisch fruit, peper, verse gember, lychee, perzik, eikenhout en de whisky is kruidig.

De afdronk heeft smeerolie, wax, tropisch fruit, lychee en is vrij lang en droog met wat hout tannines.

hazelburn 10
Een mooie fruitige whisky met toch veel body en stevigheid. 3x gedestilleerd en toch krachtig. Toch komt hij in de afdronk nog wat jong over. Als dit anders was geweest had hij makkelijk 88 punten kunnen krijgen… voor nu houd ik het op 86.
8.6

Bedankt voor het lezen.

Cheers,

Robbert.

Advertenties

Auteur: confessionsofawhiskyfreak

hey people, welkom op mijn blog! Mijn naam is Robbert, geboren op 2 december 1991 en ik ben de bedenker van de blog “confessions of a whisky freak” Qua baan werk ik in de zorg. Een super mooie baan waar ik met veel plezier naar toe ga. Mijn vriendin is al jaren blogger (www.edithsofia.nl) en om haar zo bezig te zien met haar blog heeft mij ook geïnspireerd om mijn eigen blog te starten maar dan over mijn grote hobby... whisky! Wat kan je zoal verwachten? Reviews van whisky, whiskey, bourbon. Maar af en toe maken we ook eens een uitstapje naar bijvoorbeeld een lekker gerecht. Maar soms ook iets van een gadget of baard stuff. Vaak dan wel weer whisky gerelateerd uiteraard. Voor contact kunt u mailen naar: info@confessionsofawhiskyfreak.nl Ik sta open voor suggesties, tips, vragen & samenwerkingen. Cheers! Robbert ( confessions of a whisky freak)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *