Glenturret triple wood 2024

Vandaag weer een review van een Glenturret. Een whisky die in mijn ogen het schoolvoorbeeld gaf van hoe je een rebranding moest doen. Ondertussen zijn er vele mooie (en minder mooie) rebrandings geweest in whiskyland en er zullen er nog vele volgen.

Vandaag checken we de triple wood van Glenturret. Een whisky die op Europees & Amerikaans eiken heeft gelegen waar eerst sherry op heeft gelegen en ook heeft de whisky op ex bourbon vaten gerijpt.

3 stuks dus…. Zou je niet denken met zo’n naam natuurlijk…

De Glenturret distilleerderij is de oudste werkende distilleerderij van Schotland. Maar mensen komen er niet alleen om whisky te proeven tegenwoordig want sinds 2022 is het ook de enige distilleerderij waar je ook kunt eten bij een Michelin sterrenrestaurant.

De triple wood wordt vaak gezien als de “instap whisky” van de Glenturret door whiskyliefhebbers.

Op de neus veel hout, potloden, geschaafd eikenhout, zaagsel, toffee, gember en een vettige structuur. Ook bruine basterdsuiker, boterbabbelaars en ijzer.

Het palet heeft hout maar minder dan de neus doet vermoeden. Gekarameliseerde suiker, vanille, toffee, abrikozen & perzik snoepjes. Ook hier een vettige structuur, chocolade mousse en een lichte bitterheid van hout.

De afdronk heeft hout tannines, vanille, fudge, bittere olie en nootmuskaat.

glenturret triple wood
2024
Het is geen hele spannende whisky. Maar prima voor een relaxed avondje op de bank met een serietje er bij.
8.3

Bedankt voor het lezen.

Cheers

Robbert.

Advertenties

Auteur: confessionsofawhiskyfreak

hey people, welkom op mijn blog! Mijn naam is Robbert, geboren op 2 december 1991 en ik ben de bedenker van de blog “confessions of a whisky freak” Qua baan werk ik in de zorg. Een super mooie baan waar ik met veel plezier naar toe ga. Mijn vriendin is al jaren blogger (www.edithsofia.nl) en om haar zo bezig te zien met haar blog heeft mij ook geïnspireerd om mijn eigen blog te starten maar dan over mijn grote hobby... whisky! Wat kan je zoal verwachten? Reviews van whisky, whiskey, bourbon. Maar af en toe maken we ook eens een uitstapje naar bijvoorbeeld een lekker gerecht. Maar soms ook iets van een gadget of baard stuff. Vaak dan wel weer whisky gerelateerd uiteraard. Voor contact kunt u mailen naar: info@confessionsofawhiskyfreak.nl Ik sta open voor suggesties, tips, vragen & samenwerkingen. Cheers! Robbert ( confessions of a whisky freak)

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *