Vandaag weer een review van een Glenturret. Een whisky die in mijn ogen het schoolvoorbeeld gaf van hoe je een rebranding moest doen. Ondertussen zijn er vele mooie (en minder mooie) rebrandings geweest in whiskyland en er zullen er nog vele volgen.
Vandaag checken we de triple wood van Glenturret. Een whisky die op Europees & Amerikaans eiken heeft gelegen waar eerst sherry op heeft gelegen en ook heeft de whisky op ex bourbon vaten gerijpt.
3 stuks dus…. Zou je niet denken met zo’n naam natuurlijk…
De Glenturret distilleerderij is de oudste werkende distilleerderij van Schotland. Maar mensen komen er niet alleen om whisky te proeven tegenwoordig want sinds 2022 is het ook de enige distilleerderij waar je ook kunt eten bij een Michelin sterrenrestaurant.
De triple wood wordt vaak gezien als de “instap whisky” van de Glenturret door whiskyliefhebbers.
Op de neus veel hout, potloden, geschaafd eikenhout, zaagsel, toffee, gember en een vettige structuur. Ook bruine basterdsuiker, boterbabbelaars en ijzer.
Het palet heeft hout maar minder dan de neus doet vermoeden. Gekarameliseerde suiker, vanille, toffee, abrikozen & perzik snoepjes. Ook hier een vettige structuur, chocolade mousse en een lichte bitterheid van hout.
De afdronk heeft hout tannines, vanille, fudge, bittere olie en nootmuskaat.
Bedankt voor het lezen.
Cheers
Robbert.