Glenrothes 34 year old, spiritfilled

Vandaag weer een whisky van de bottelaar spiritfilled. Een bottelaar die in Nederland met zijn glenrothes 15 hoge ogen gooide en snel een geliefd werd vanwege zijn hoge kwaliteit.

Vandaag weer een glenrothes maar dan wel meer dan dubbel zo oud!

Het mythical beast wat bij de speyside regio hoort is “Nyami Nyami”. Een riviergod die uit Afrika. Hij zou wonen in de zambezi rivier in zuid Afrika samen met zijn vrouw (dat dan weer wel). Ik vraag me wel af waarom ze geen schotste mytische wezens hebben gekozen voor hun verpakking. Een land als schotland barst er van! Ik blijf me toch afvragen wat een riviergod uit afrika in de rivier de spey doet…

Maar laten we het over de whisky hebben.

34 jaar lang bracht deze glenrothes zijn tijd door in een sherry oloroso vat. Volledig gerijpt in het sherry vat dus. Wat voor zo’n lange tijd toch erg respectabel is vind ik.

De whisky is afgevuld op 42% ABV en dit is op vatsterkte. Er kwamen 160 flessen uit het vat en de whisky is uiteraard niet bijgekleurd of koud gefilterd.

Op de neus rijp rood fruit, butterscotch, gebrande suiker, warme sherry, vanille, rijpe peren, verse honing, warme ananas, room en vers geplukte bramen.

Het palet heeft een dik en rond mondgevoel. Sherry, snoepgoed, lichte kruiden van peper en kruidnagel, toffee, vanillestokjes en hints van tropisch fruit. Ook leer, tabak en gebrande koffiebonen.

De afdronk is zacht, subtiel en elegant. Zoet snoepgoed met een klein zuurtje, gebruikte koffiepoeder, vanille en een lange en verwarmende afdronk. De whisky trekt lichtelijk de wangzakken droog naarmate hij verder gaat.

Het is bijzonder hoe een whisky met zo’n lage ABV zo krachtig is.
Je proeft echt dat de ouderdom van de whisky de overhand heeft genomen van de alcohol wat het een prachtig product heeft gemaakt.

En toch een kleine kritische side note…. Met nog maar 42% als vatsterkte moest hij natuurlijk ook wel gebotteld worden…. Maar dat neemt niet weg dat het een erg mooie whisky is geworden die misschien iets eerder gebotteld had kunnen worden.

Glenrothes 34 year old, spiritfilled
8.9
Advertenties

Auteur: confessionsofawhiskyfreak

hey people, welkom op mijn blog! Mijn naam is Robbert, geboren op 2 december 1991 en ik ben de bedenker van de blog “confessions of a whisky freak” Qua baan werk ik in de zorg. Een super mooie baan waar ik met veel plezier naar toe ga. Mijn vriendin is al jaren blogger (www.edithsofia.nl) en om haar zo bezig te zien met haar blog heeft mij ook geïnspireerd om mijn eigen blog te starten maar dan over mijn grote hobby... whisky! Wat kan je zoal verwachten? Reviews van whisky, whiskey, bourbon. Maar af en toe maken we ook eens een uitstapje naar bijvoorbeeld een lekker gerecht. Maar soms ook iets van een gadget of baard stuff. Vaak dan wel weer whisky gerelateerd uiteraard. Voor contact kunt u mailen naar: info@confessionsofawhiskyfreak.nl Ik sta open voor suggesties, tips, vragen & samenwerkingen. Cheers! Robbert ( confessions of a whisky freak)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *