Glenrothes 15 jaar oud, mythical beasts (spiritfilled)

Hey people,

Vandaag bespreken we echt een hele mooie whisky. Kort kan je hem omschrijven als een subtiele sherry bom. Dit is echt een knaller van een whisky en ik vermoed dat dit een gewilde fles gaat worden bij whisky liefhebbers. Dit soort sherry bommetjes zijn natuurlijk heerlijk !

Spiritfilled is van origine een whisky vaten handelaar, oftewel een broker. Maar sinds 2021 zijn ze ook wat van hun vaten gaan bottelen. En zeker niet de minste! Wat dacht je van een 32 jaar oude Fettercairn… of een 30 jaar oude Bruichladdich. Maar ook bijvoorbeeld een 12 jaar oude Caol Ila en deze 15 jaar oude Glenrothes.

De whisky heeft al meerdere medailles gekregen in 2022. Tip van flip: houd je slijter in de gaten. Als je houd van mooie volle en ronde sherry whisky’s dan is dit er een voor jou.

Deze whisky is de derde release van Spiritfilled. De whisky heeft 15 jaar gerijpt in een first fill sherry butt en uit deze single cask kwamen 588 flessen.

De whisky is afgevuld op 55% ABV en is niet bijgekleurd en is niet koud gefilterd.

Op de neus meteen trekdrop, laurier, vijgen en pepermunt. Ook mooie geuren van chocolade, sherry, koffie en rozijnen. Verder kruidnagel, steranijs en sinassnippers.

In het palet vind je meteen knallende sherry. Verder smaken van trekdrop, kruidnagel, kaneel en peper. Chocolade en rozijnen en heel vol van smaak. De whisky heeft een fijn vettig mond gevoel en aan het einde smaken van sigarenbladeren en sigarenkistjes.

De afdronk is lang en droog. Verwarmend en kruidig met chocolade en koffie bonen.

Wauw! Wat een geweldig lekkere whisky is dit. Helemaal in mijn straatje! Ik zou zeggen houd je ogen open en houd de importeur in de gaten.

SPIRITS.Services

Bedankt voor het lezen.

Cheers,

Robbert.

Advertenties

Auteur: confessionsofawhiskyfreak

hey people, welkom op mijn blog! Mijn naam is Robbert, geboren op 2 december 1991 en ik ben de bedenker van de blog “confessions of a whisky freak” Qua baan werk ik in de zorg. Een super mooie baan waar ik met veel plezier naar toe ga. Mijn vriendin is al jaren blogger (www.edithsofia.nl) en om haar zo bezig te zien met haar blog heeft mij ook geïnspireerd om mijn eigen blog te starten maar dan over mijn grote hobby... whisky! Wat kan je zoal verwachten? Reviews van whisky, whiskey, bourbon. Maar af en toe maken we ook eens een uitstapje naar bijvoorbeeld een lekker gerecht. Maar soms ook iets van een gadget of baard stuff. Vaak dan wel weer whisky gerelateerd uiteraard. Voor contact kunt u mailen naar: info@confessionsofawhiskyfreak.nl Ik sta open voor suggesties, tips, vragen & samenwerkingen. Cheers! Robbert ( confessions of a whisky freak)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *