Glenrothes 11 years old – Milano Whisky Company

Hey people,

Vandaag checken we een 11 jaar oude Glenrothes die volledig gerijpt is op ex bourbon vaten.

De meeste Glenrothes die ik ken zijn dikke sherry beukers. Dus dit is wel even een different cookie!

We gaan er dan ook maar gewoon meteen vol in!

Maar eerst…. Milano whisky company ? Die kennen we nog niet. En dat kan kloppen. Want dit is nog maar de 2de botteling van deze nieuwe whisky bottelaar.

Whisky nummer 1 was een 8 jaar oude Longmorn en whisky nummer 2 is dus deze Glenrothes. En hoewel deze bottelaar pas net begint zijn er mooie plannen en vaten voor de toekomst.

Via een sample kon ik deze Glenrothes proeven. Ik ben zelf echt wel fan van een goeie Glenrothes. Dus ik was dan ook erg nieuwsgierig. Zeker natuurlijk omdat dit een nieuwe bottelaar is. En tsjah….. wat gaat die doen. Kwaliteit? Of snelle productie?

Om die bal meteen maar in te koppen…. bij Milano whisky company gaan ze niet voor het bottelen aan de lopende band. Ze willen ongeveer elke 3 maanden een goeie en kwalitatieve whisky uitbrengen.

Houd ze dus in de gaten!

Op het moment van schrijven staat deze fles nog niet op whiskybase. Het enige wat we weten is dus wat op het label staat.

Gedestilleerd bij Glenrothes (speyside) in schotland. 51.2% abv. Volledig gerijpt in een ex bourbon vat. Niet bijgekleurd en niet koud gefilterd.

En daar moeten we het mee doen.

Maar laten we dus maar gewoon beginnen met het “besnuffelen” van de whisky.

De neus opent met een onwijs romige geur van een jonge whisky. Een bloemige vrouwen parfum. En de geur van yoghurt met daarin peer, lychee en citroen verder ook nog lucky charms cereals.

De eerste slok heeft eventjes een lente gevoel in de mond met de smaken van heidebloemen. Witte peper. De jonge romigheid uit de neus komt ook terug in het palet. Verder ook nog lychees.

De afdronk heeft citrus, een lichte bitterheid, vrij droog mondgevoel. Kort tot medium lang.

Een druppel Water brengt wat cacao in de afdronk.

Een leuke en speelse whisky die wat anders brengt dan de huidige Glenrothes die op de markt zijn.

Milano whisky company onwijs bedankt voor de sample!

Cheers,

Robbert

Foto’s van de flessen zijn aangeleverd door Milano whisky company.

Advertenties

Auteur: confessionsofawhiskyfreak

hey people, welkom op mijn blog! Mijn naam is Robbert, geboren op 2 december 1991 en ik ben de bedenker van de blog “confessions of a whisky freak” Qua baan werk ik in de zorg. Een super mooie baan waar ik met veel plezier naar toe ga. Mijn vriendin is al jaren blogger (www.edithsofia.nl) en om haar zo bezig te zien met haar blog heeft mij ook geïnspireerd om mijn eigen blog te starten maar dan over mijn grote hobby... whisky! Wat kan je zoal verwachten? Reviews van whisky, whiskey, bourbon. Maar af en toe maken we ook eens een uitstapje naar bijvoorbeeld een lekker gerecht. Maar soms ook iets van een gadget of baard stuff. Vaak dan wel weer whisky gerelateerd uiteraard. Voor contact kunt u mailen naar: info@confessionsofawhiskyfreak.nl Ik sta open voor suggesties, tips, vragen & samenwerkingen. Cheers! Robbert ( confessions of a whisky freak)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *