Hey people,

We worden de laatste tijd overspoeld door flessen met een bepaalde hype er omheen. Wat dacht je van de Nc’nean of de Ardnamurchan natuurlijk.

Vandaag bespreken we weer een flesje waar toch een zekere hype omheen zit. De glenmorangie a tale of cake.

Ik heb deze fles eigenlijk gewoon puur en alleen gekocht omdat hij een finish heeft gehad op een dessert wijn vat. Ik heb nog nooit een whisky gedronken die daar op was gerijpt dus ik was al snel om vanwege grote nieuwsgierigheid.

Hoe dat uiteindelijk heeft uitgepakt….

De whisky heeft dus een finish gehad op een tokaji dessert wijn vat. Ik heb vorig jaar met kerst een toetje gemaakt waarbij we een hele goeie Tokajj dessert wijn hadden gedronken. Toen ik dus zag dat de glenmorangie een finish had gehad op een dessert wijn uit de Tokaji streek toen was ik dus meteen wel om. Ik moest meteen weer denken aan die lekkere wijn met kerst en was benieuwd hoe dat zou uitpakken in een whisky. Want een whisky met een finish op een dessert wijn had ik nog nooit eerder gedronken.

Ik kon via instagram gelukkig makkelijk aan een flesje komen. Ik kocht hem bij barrique wijnhandel op instagram beter bekend als whisky_en_meer.

Om maar meteen met de deur in huis te vallen. De referentie naar “cake” snap ik werkelijk voor geen ene meter. Ik haal hier niks uit wat ook maar iets met taart of cake te maken kan hebben.

A tale of fruits had een betere naam geweest. Want deze dram is super fruitig met vooral steenfruit smaken op de voorgrond. 

Het is zeker geen hoogvlieger maar wel een prima dram. Ik scoorde hem uiteindelijk op whiskybase met 82 punten.

Maar hoe smaakt hij dan ?

Op de neus meteen duidelijk dessert wijn. Verder ananas, perzik, duidelijke invloeden van een bourbon vat, vanille, peer, steenfruit en wat geelfruit.

Het palet opent met peper en kruiden als kruidnagel. Munt, toch iets minder fruitig dan de neus doet vermoeden. Hout, een bittertje van een sinasappelschil en soms wat metaalachtig. Dan schijnt toch wel door dat dit nog een vrij jonge whisky is. Maar de smaak van perzik heeft voor mij de overhand.

De afdronk is toch eigenlijk wel kort te noemen helaas. Een klein bittertje wat perzik, metaal en een klein snufje peper.

Zoals je ziet ben ik niet weggeblazen door deze whisky. Ik heb hem op 3 verschillende momenten geproefd maar dit was dan toch mijn uiteindelijke oordeel.

Ik denk dat deze whisky inderdaad gewoon de hype die eromheen hing met zich mee had. Ik heb er rond de €85 voor moeten betalen. En het was een gokje om deze fles zo blind aan te schaffen. Hebben we mis gegokt? Ja misschien een beetje. Maar het is een prima whisky en misschien waren de verwachtingen gewoon te hoog.

Cheers,

Robbert

Advertenties

Auteur: confessionsofawhiskyfreak

hey people, welkom op mijn blog! Mijn naam is Robbert, geboren op 2 december 1991 en ik ben de bedenker van de blog “confessions of a whisky freak” Qua baan werk ik in de zorg. Een super mooie baan waar ik met veel plezier naar toe ga. Mijn vriendin is al jaren blogger (www.edithsofia.nl) en om haar zo bezig te zien met haar blog heeft mij ook geïnspireerd om mijn eigen blog te starten maar dan over mijn grote hobby... whisky! Wat kan je zoal verwachten? Reviews van whisky, whiskey, bourbon. Maar af en toe maken we ook eens een uitstapje naar bijvoorbeeld een lekker gerecht. Maar soms ook iets van een gadget of baard stuff. Vaak dan wel weer whisky gerelateerd uiteraard. Voor contact kunt u mailen naar: info@confessionsofawhiskyfreak.nl Ik sta open voor suggesties, tips, vragen & samenwerkingen. Cheers! Robbert ( confessions of a whisky freak)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *