Glenkinchie distillers edition 2021

Afgelopen december kreeg ik van de vriend van mijn schoonzusje deze whisky cadeau. Hij had er een serieuze zoektocht van gemaakt want hij had mijn hele website uitgeplozen en kwam er zo achter dat ik nog niks van glenkinchie had gereviewed.

En dat klopt!

Op het moment van schrijven heb ik nog niet eerder een whisky vanuit de glenkinchie distilleerderij hier besproken. Sterker nog… ik had nog nooit een whisky van deze distilleerderij gedronken.

Tijd om daar dus verandering in te brengen met deze glenkinchie distillers edition 2021.

De glenkinchie distilleerderij ligt ongeveer een half uurtje rijden vanaf de stad Edinburgh en is dus een aanrader om te bezoeken als je in Edinburgh vertoeft. Vandaar dat de tekst “The Edinburgh malt” ook trots op het label staan van deze whisky. Glenkinchie hoort bij de distilleerderijen uit de lowlands.

De distillers edition is 12 jaar oud en rijpt in amontillado vaten. Tenminste… zo lijkt het. Het label zegt: double matured in amontillado cask wood. Een beetje dieper onderzoek wijst uit dat de whisky rijpt in een mix van Amerikaanse en Europese eiken (refill)vaten en vervolgens 2 jaar een finish krijgt op ex amontillado vaten.

Het lijkt mij dat ze de normale 12 jaar oude versie voor 2 jaar in amontillado vaten leggen en zo de distillers edition maken. Maar dit is speculatie.

Op de neus meteen sherry, warme nootjes en lichtelijk wat zurig & zoutig. Eiken overrijpe peren, citroen, toffee, vanille en yoghurt.

Het palet heeft nootjes, sherry, appeltaart, eiken bitters en peper. De whisky is zacht, vettig en dik maar een droog mondgevoel. Ook kersenbonbons, siroop en ananas.

De afdronk heeft smaken van kersenbonbons, hout tannines, peper en warme ananas. De afdronk is droog en medium lang.

Altijd mooi om zulke cadeautjes te mogen krijgen. Zeker als iemand er echt moeite voor heeft gedaan.

Onwijs bedankt Gijs!

Cheers,

Robbert.

Glenkinchie distillers edition 2021
8.2
Advertenties

Auteur: confessionsofawhiskyfreak

hey people, welkom op mijn blog! Mijn naam is Robbert, geboren op 2 december 1991 en ik ben de bedenker van de blog “confessions of a whisky freak” Qua baan werk ik in de zorg. Een super mooie baan waar ik met veel plezier naar toe ga. Mijn vriendin is al jaren blogger (www.edithsofia.nl) en om haar zo bezig te zien met haar blog heeft mij ook geïnspireerd om mijn eigen blog te starten maar dan over mijn grote hobby... whisky! Wat kan je zoal verwachten? Reviews van whisky, whiskey, bourbon. Maar af en toe maken we ook eens een uitstapje naar bijvoorbeeld een lekker gerecht. Maar soms ook iets van een gadget of baard stuff. Vaak dan wel weer whisky gerelateerd uiteraard. Voor contact kunt u mailen naar: info@confessionsofawhiskyfreak.nl Ik sta open voor suggesties, tips, vragen & samenwerkingen. Cheers! Robbert ( confessions of a whisky freak)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *