Hey people,

Vandaag doen we het lekker rustig aan, unhurried om precies te zijn. En welke whisky past daar dan bij… juist. De glengoyne.

Liever luisteren in plaats van lezen. Klik dan hier en luister naar max van the elements of whisky.

Bij glengoyne doen ze namelijk al alles unhurried sinds de oprichting in 1833. Met deze slogan bedoelen ze bij glengoyne dat ze hun ketels tot precies het kookpunt stoken van de alcohol en niet hoger. Hierdoor verdampt het langzaam en heeft de new make spirit lang de tijd om langs de koperen ketels te glijden en de fruitige glengoyne smaak te krijgen.

Vandaag duiken we dus dieper in de wereld van de glengoyne 15 jaar oud. Eerder hebben we al de glengoyne 12 besproken en dankzij onze vrienden van de monnik dranken kunnen we nu de 15 jaar oude variant proeven. Dit is namelijk de smaak van de maand bij de monnik.

De whisky is afgevuld op 43% alcohol en het heeft gerijpt in zowel bourbon als sherry vaten. De whisky is niet bijgekleurd en niet koud gefilterd.

Ik heb best wel een beetje een zwak gekregen voor glengoyne. Wat ik zo mooi vind aan deze whisky is dat ze echt een hele duidelijke eigen style hebben. Tijdens de art of drinks heb ik een rijtje glengoyne naast elkaar kunnen en mogen zetten om alles eens na elkaar te proeven. De 12, 15, 21 en 25 en het is echt mooi om te proeven hoe bij elke glengoyne goed het karakter er doorheen komt.

Maar goed. Hoe proeft de glengoyne 15 ?

Op de neus meteen sherry, honing en koffiepoeder. Het vettige van boterkoek. Karamel, veel eikenhout, banaan, geroosterde broodjes, zachtjes wat leer, gember, peper,

Het palet heeft honing, eiken, peper, kruidige specerijen, gember, en de whisky is bijna heet te noemen. Sherry en karamel. Ook hier weer wat banaan wat over gaat in de afdronk.

De afdronk is medium lang en vooral de kruidige specerijen, het eikenhout en de peper blijven de lang bij.

Al met al een mooie whisky als je het mij vraagt. Wat meer power dan de 12 jaar oud. En wat meer een sipper dan een drinker misschien.

Bedankt voor het lezen of luisteren.

Cheers,

Robbert.

Advertenties

Auteur: confessionsofawhiskyfreak

hey people, welkom op mijn blog! Mijn naam is Robbert, geboren op 2 december 1991 en ik ben de bedenker van de blog “confessions of a whisky freak” Qua baan werk ik in de zorg. Een super mooie baan waar ik met veel plezier naar toe ga. Mijn vriendin is al jaren blogger (www.edithsofia.nl) en om haar zo bezig te zien met haar blog heeft mij ook geïnspireerd om mijn eigen blog te starten maar dan over mijn grote hobby... whisky! Wat kan je zoal verwachten? Reviews van whisky, whiskey, bourbon. Maar af en toe maken we ook eens een uitstapje naar bijvoorbeeld een lekker gerecht. Maar soms ook iets van een gadget of baard stuff. Vaak dan wel weer whisky gerelateerd uiteraard. Voor contact kunt u mailen naar: info@confessionsofawhiskyfreak.nl Ik sta open voor suggesties, tips, vragen & samenwerkingen. Cheers! Robbert ( confessions of a whisky freak)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *