Glengoyne 12

Advertenties

Hey people,

Vandaag duiken we dieper in de wereld van glengoyne.

Ik had zelf weinig ervaring met de whisky’s van glengoyne. Ik heb wel eens een blinde sample gehad wat uiteindelijk de teapot dram bleek te zijn van glengoyne en deze vond ik erg goed.

Met de teapot dram in me achterhoofd als enigste reverentie kader dook ik dus dieper in de wereld van de glengoyne 12.

De slogan van glengoyne is “unhurried since 1833”. Vandaar dat ik eigenlijk meteen aan het woord tijd moest denken. Dankzij Hot & Tot kon ik het stukje tijd ook vast leggen.

Maar wat bedoelen ze met unhurried?

Glengoyne steekt hun ketels tot precies het kookpunt van de alcohol en niet hoger. Hierdoor verdampt het langzaam en heeft de new make spirit lang de tijd om langs de koperen ketels te glijden en de fruitige glengoyne smaak te krijgen.

Maar hoe ruikt en proeft deze 12 jaar oude glengoyne dan?

Op de neus opent de whisky met sultana koekjes, olie en in de verte lavendel. Verder koffie, sherry, honing en gedroogd fruit.

Het palet opent verassend zacht eigenlijk. Ik had meer punch verwacht maar hij is erg rond en smooth. Weer duidelijk sultana. Vanille en honing. beetje peper en nougat. En iets wat me doet denken aan chocolademelk. Maar dan van die poeder die je kan oplossen. Opeens wist ik het. Nesquik !

De afdronk is een beetje Bitter, droog, heeft specerijen en is medium lang.

Dankzij de monnik dranken kon ik deze whisky proeven. En ook heb ik dankzij hun de glengoyne legacy chapter 2 en een 30 jaar oude glengoyne kunnen drinken.

Zo heb ik in een korte tijd veel bijgeleerd over glengoyne.

Cheers,

Robbert

2 antwoorden op “Glengoyne 12”

  1. Van de glengoyne heb ik op een proeverij de 12, 18 en een vatsterkte mogen proeven. Wat ik erg apart vond is dat de kern van Glengoyne in alle drie de sample’s terugkwam. Telkens verfijnder maar je proefde in alle bottelingen “ Glengoyne”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *