Glaschu spirits is een relatief nieuwe bottelaar en is al helemaal nieuw in Nederland. Sinds deze maand zijn de flessen ook in Nederland te koop bij de betere slijters en laatst hebben we er al 2 besproken.

Vandaag checken we de nieuwste release. Een glengoyne met een verassend dik mondgevoel.

Glaschu heeft binnen een jaar 4 mooie releases uitgebracht en komt binnenkort met nog 4 releases weet ik uit betrouwbare bron. (Oftewel… de bottelaar zelf).

Deze whisky wordt verkocht als unnamed / secret highland distillery maar gelukkig is het algemeen bekend dat het hier om een glengoyne gaat. Het mocht gewoon niet op het label.

Over het label gesproken…. Kijk even naar de tip op het label… zie je de ganzen vliegen. Glengoyne heeft natuurlijk een gans als logo en betekent in schots gallisch ongeveer zoiets als “de vallei van de wilde gans”.

De whisky is 11 jaar oud en heeft zijn tijd doorgebracht in een bourbon vat. Na 11 jaar is het bourbon vat opgesplitst in 2 verschillende PX sherry quarter casks en heeft het nog een finish van 8 maanden gehad om vervolgens weer een maandje te huwen met elkaar. Wat de whisky dus bijna 12 jaar oud maakt op 3 maanden na.

Het is een single cask whisky, niet bijgekleurd of koud gefilterd en gebotteld op 50% ABV.

Op de neus geuren van dikke siroop, honing, banaan met rum en geroosterd brood. Koffieprut, chocolade sultanas, viooltjes, sherry, amandel en gevulde speculaas.

Het palet heeft honing, eiken, zwarte peper en plakkerige sherry. Een stroperig mondgevoel met caramel smaken, zoet leer, tabak, peer en amandel.

De afdronk is toch wel aardig lang, plakkerig en dik. Verwarmend, honing en een beetje eikenhout tanninnes.

Ik vind dit lekker! Hij doet me erg denken aan een glengoyne 15 maar dan op steroïden. Meer pit en kracht. Langer, voller en rijker van smaak. En dat dikke plakkerige mondgevoel. Heerlijk.

Bedankt voor het lezen.

Cheers,

Robbert.

Glengoyne 11, glaschu
8.6
Advertenties

Auteur: confessionsofawhiskyfreak

hey people, welkom op mijn blog! Mijn naam is Robbert, geboren op 2 december 1991 en ik ben de bedenker van de blog “confessions of a whisky freak” Qua baan werk ik in de zorg. Een super mooie baan waar ik met veel plezier naar toe ga. Mijn vriendin is al jaren blogger (www.edithsofia.nl) en om haar zo bezig te zien met haar blog heeft mij ook geïnspireerd om mijn eigen blog te starten maar dan over mijn grote hobby... whisky! Wat kan je zoal verwachten? Reviews van whisky, whiskey, bourbon. Maar af en toe maken we ook eens een uitstapje naar bijvoorbeeld een lekker gerecht. Maar soms ook iets van een gadget of baard stuff. Vaak dan wel weer whisky gerelateerd uiteraard. Voor contact kunt u mailen naar: info@confessionsofawhiskyfreak.nl Ik sta open voor suggesties, tips, vragen & samenwerkingen. Cheers! Robbert ( confessions of a whisky freak)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *