Eind september werden we uitgenodigd door glenglassaugh om de release te vieren van hun nieuwe rebranding.

Glenglassaugh was voor mij een whisky waar ik compleet onbekend mee was. En als je de oude flessen ziet is dat misschien niet zo gek. Want het viel gewoon niet erg op.

Maar nu met de nieuwe looks…. Zeker wel! Dit is een rebranding volgens het boekje !

Misschien is het wel duidelijk… maar ik vind de nieuwe flessen geweldig. Ik moest meteen denken aan de rebranding van Glenturret. Die vond ik ook prachtig en dit is voor mij van hetzelfde kaliber.

Voor de release werden we uitgenodigd op het strand van zandvoort voor een etentje en een proeverij onder de leiding van Stewart & Nathan.

Een prachtige avond volgde met goed eten en fijne mensen. En laten we de whisky natuurlijk niet vergeten !

Vandaag leggen we het vergrootglas op de glenglassaugh 12.

Check hieronder een korte video over de avond in zandvoort.

Glenglassaugh ligt op de rand van de speyside en de highlands en valt net onder regio de highlands. De distilleerderij ligt echt direct aan de zee en glenglassaugh noemt hun whisky dan ook the coastal highland single malt.

Op dit moment bestaat de core range uit 3 whisky’s. De glenglassaugh sandend, deze whisky heeft gerijpt op bourbon, sherry en manzanilla vaten.

De portsoy, deze heeft gerijpt op sherry, bourbon en port vaten en is geturfd. Een peated glenglassaugh dus.

En dan de 12 jaar oud. Deze heeft gerijpt op bourbon, sherry en rode wijn.

De whisky is afgevuld op 45% ABV

Tijdens het etentje werd deze whisky gepaard met chocolade truffeltaart, gekarameliseerde pecannoten in honing en rood fruit.

Op de neus opent de whisky met rood fruit, een zeebries en zeezout caramel. Ook citroen rasp, zoet leer, vanille stokjes, zoete sigarenbladeren en onrijpe peren.

Tijdens de eerste slok proef je het wijn vat boven het sherry vat. Smaken van karamel blokken en vanille komen eerst en bij de tweede slok komt het sherry vat meer naar voren. Verder sigarenkistjes, noten, kersen, peren, een olieachtig mondgevoel en toch trekt de whisky de wangzakken goed droog.

De afdronk heeft witte peper, witte chocolade, tabak, noten, een ziltige zeewind en sherry.

Een bijzonder fijne whisky. Met een prachtige nieuwe look. Zelf vond ik de sandend iets te jong en scherp maar de portsoy en de 12 jaar oude krijgen van mij allebei 86 punten.

Bedankt voor het lezen.

Cheers,

Robbert.

Glenglassaugh 12 year old
8.6
Advertenties

Auteur: confessionsofawhiskyfreak

hey people, welkom op mijn blog! Mijn naam is Robbert, geboren op 2 december 1991 en ik ben de bedenker van de blog “confessions of a whisky freak” Qua baan werk ik in de zorg. Een super mooie baan waar ik met veel plezier naar toe ga. Mijn vriendin is al jaren blogger (www.edithsofia.nl) en om haar zo bezig te zien met haar blog heeft mij ook geïnspireerd om mijn eigen blog te starten maar dan over mijn grote hobby... whisky! Wat kan je zoal verwachten? Reviews van whisky, whiskey, bourbon. Maar af en toe maken we ook eens een uitstapje naar bijvoorbeeld een lekker gerecht. Maar soms ook iets van een gadget of baard stuff. Vaak dan wel weer whisky gerelateerd uiteraard. Voor contact kunt u mailen naar: info@confessionsofawhiskyfreak.nl Ik sta open voor suggesties, tips, vragen & samenwerkingen. Cheers! Robbert ( confessions of a whisky freak)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *