Glenfarclas / 15YO / Limited Edition special for Netherlands

Hey people,

Laatst kwam glenfarclas met een nieuwe limited edition speciaal voor ons mooie kleine nederland.

Het ging hier om een 15 jaar oude whisky. Afgevuld op een vat sterkte van 52.1% en met 1800 flessen beschikbaar.

Via van erp kon ik deze whisky proeven.

Glenfarclas staat natuurlijk bekend om zijn mooie gesherriede whisky’s. Ook hier in deze limited edition wordt uiteraard weer gebruik gemaakt van sherry vaten. Deze whisky rijpt in 2 soorten vaten 50% refill en 50% first fill sherry casks. Allebei de vaten zijn ex oloroso vaten.

Verder zoals al eerder gezegd dus afgevuld op vat sterkte (52.1%), 15 jaar oud, niet bijgekleurd en niet koud gefilterd.

De neus opent met een fijne muffe geur van de sherry, peer , nootjes, en appels.

Het palet heeft een perzik smaak, een vettig mond gevoel, nootjes, zuur fruit, peper, kruidnagel, zacht bitter.

De afdronk heeft een zuurtje in de wangzakken. Later wat bitterheid van hout en een pepertje.

Wat een sherry beuker! Het is moeilijk om er doorheen te komen en iets anders te ruiken dan sherry. Zelfs nadat het glas een half uur heeft kunnen ademen.

Met 2 druppeltjes water wordt de onwijze sherry in de neus wat zachter en ronder. Het palet voert dan een wat meer fruitige boventoon.

Deze whisky is nog te koop bij van erp dranken zag ik. Dus hol naar de winkel of naar hun website. Of stuur ze een berichtje via hun Instagram.

Ik scoorde deze whisky met 83 punten op whiskybase.

Cheers,

Robbert

Advertenties

Auteur: confessionsofawhiskyfreak

hey people, welkom op mijn blog! Mijn naam is Robbert, geboren op 2 december 1991 en ik ben de bedenker van de blog “confessions of a whisky freak” Qua baan werk ik in de zorg. Een super mooie baan waar ik met veel plezier naar toe ga. Mijn vriendin is al jaren blogger (www.edithsofia.nl) en om haar zo bezig te zien met haar blog heeft mij ook geïnspireerd om mijn eigen blog te starten maar dan over mijn grote hobby... whisky! Wat kan je zoal verwachten? Reviews van whisky, whiskey, bourbon. Maar af en toe maken we ook eens een uitstapje naar bijvoorbeeld een lekker gerecht. Maar soms ook iets van een gadget of baard stuff. Vaak dan wel weer whisky gerelateerd uiteraard. Voor contact kunt u mailen naar: info@confessionsofawhiskyfreak.nl Ik sta open voor suggesties, tips, vragen & samenwerkingen. Cheers! Robbert ( confessions of a whisky freak)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *