Een tijdje geleden sprak ik af met Nathan, de brand ambassador van Glendronach, om te lunchen. We bespraken de nieuwe ins en outs in de whisky wereld en vooral al het nieuws rond Glenglassaugh, Benriach en Glendronach. En het zal waarschijnlijk niemand ontgaan zijn… Glendronach krijgt een nieuw jasje !

De uitstraling wordt wat luxer en de meningen zijn zoals altijd weer heerlijk verdeeld.

Vandaag bespreken we de Glendronach peated die nu Glendronach een nieuwe weg is ingeslagen wel uit het assortiment lijkt te gaan…

Als ik namelijk op de website kijk dan zie ik dat de Glendronach peated is verhuisd naar het archief.

Maar na wat navraag aan Nathan blijkt dit niet waar te zijn. Het oude model is inderdaad naar het archief gegaan maar er komt zeker een nieuwe peated variant met gepast nieuw jasje. Die komt alleen later in het jaar.

De peated variant was een ode aan James Allardice. De oprichter van Glendronach. Peat werd vroeger nagenoeg altijd gebruikt om de mouten te drogen dus zodoende maakte men bij Glendronach een peated variant ter ere van de oprichter. Bij Glendronach wordt echter erg weinig peated spirjt gemaakt. Dit stoken ze namelijk slechts zo’n 6 weken per jaar.

Glendronach gebruikte tot 2005 nog kolen om hun ketels te verwarmen en was hiermee de laatste distilleerderij in Schotland die deze manier nog gebruikte.

De whisky heeft gerijpt op bourbon, oloroso en PX sherry vaten en is gebotteld op 46%. Het heeft een PPM gehalte van 25.

Op de neus veel “peaty-er” dan ik had verwacht. Het is zelfs bijna een beetje viezig te noemen. Benzine, plastic, een vuilniszak in de zon, turf, rot hout, druiven schillen, graan, kippenvoer, schapenwol, onrijpe peren en een vleugje haring met augurk.

Het palet heeft turf, rook, zwarte peper, vanille, hout en is een beetje assig. Ook wat gember em honing komen in het palet voorbij.

De afdronk heeft hout, rook, een smeulend kampvuur, as en gerookt fruit.

the glendronach peated
Blind zou ik hier compleet op afgaan. Nooit gedacht dat dit ook Glendronach is ! 
De neus is een feest als je van vuige whisky’s houdt.
8.3

Bedankt voor het lezen.

Cheers,

Robbert.

Advertenties

Auteur: confessionsofawhiskyfreak

hey people, welkom op mijn blog! Mijn naam is Robbert, geboren op 2 december 1991 en ik ben de bedenker van de blog “confessions of a whisky freak” Qua baan werk ik in de zorg. Een super mooie baan waar ik met veel plezier naar toe ga. Mijn vriendin is al jaren blogger (www.edithsofia.nl) en om haar zo bezig te zien met haar blog heeft mij ook geïnspireerd om mijn eigen blog te starten maar dan over mijn grote hobby... whisky! Wat kan je zoal verwachten? Reviews van whisky, whiskey, bourbon. Maar af en toe maken we ook eens een uitstapje naar bijvoorbeeld een lekker gerecht. Maar soms ook iets van een gadget of baard stuff. Vaak dan wel weer whisky gerelateerd uiteraard. Voor contact kunt u mailen naar: info@confessionsofawhiskyfreak.nl Ik sta open voor suggesties, tips, vragen & samenwerkingen. Cheers! Robbert ( confessions of a whisky freak)

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *