Hey people,

Vandaag een uitstapje naar de vroegere whisky hoofdstad van Schotland.

Campbeltown.

We bespreken vandaag de double cask van Glen Scotia. Een mooie instap whisky in de wereld van de Glen Scotia!

De naam double cask doet natuurlijk al vermoeden dat deze whisky word gerijpt op 2 verschillende vaten. En dat klopt. De whisky rijpt op een 1st fill bourbon vat, voor hoelang is onbekend. Na deze tijd word de whisky overgeplaatst naar een vat waar PX sherry in heeft gezeten en hier blijft het 1 jaar in liggen.

Hoe oud deze whisky precies is weten we dus niet en daarom gaat het hier om een NAS whisky. Oftewel: non age statement.

De whisky word gebotteld op 46% abv en is non-chill filtered.

De neus opent zachte sherry invloeden. Niks overheersend. Vanille, karamel, verse nootmuskaat en een beetje een funky peat style. En eigenlijk ook toch verassend zoet.

Het palet heeft peper, honing, vanille, hout en een beetje olieachtig in de mond.

De afdronk is ziltig en heeft wat peper en gedroogd fruit.

Zoals ik zei, een mooie instapper naar glen scotia whisky’s of peated whisky. Dit is niet de meeste complexe whisky die je ooit in je leven gaat drinken. Moet dat dan? Nee. Absoluut niet.

Soms wil je gewoon lekker even zitten met een goeie whisky. En daar is deze Glen Scotia double cask perfect voor. Laag drempelig en niks te moeilijk.
Hierdoor ben ik wel nieuwsgierig geworden naar de 15 YO.

Bedankt voor het lezen!

Cheers,

Robbert.

Advertenties

Auteur: confessionsofawhiskyfreak

hey people, welkom op mijn blog! Mijn naam is Robbert, geboren op 2 december 1991 en ik ben de bedenker van de blog “confessions of a whisky freak” Qua baan werk ik in de zorg. Een super mooie baan waar ik met veel plezier naar toe ga. Mijn vriendin is al jaren blogger (www.edithsofia.nl) en om haar zo bezig te zien met haar blog heeft mij ook geïnspireerd om mijn eigen blog te starten maar dan over mijn grote hobby... whisky! Wat kan je zoal verwachten? Reviews van whisky, whiskey, bourbon. Maar af en toe maken we ook eens een uitstapje naar bijvoorbeeld een lekker gerecht. Maar soms ook iets van een gadget of baard stuff. Vaak dan wel weer whisky gerelateerd uiteraard. Voor contact kunt u mailen naar: info@confessionsofawhiskyfreak.nl Ik sta open voor suggesties, tips, vragen & samenwerkingen. Cheers! Robbert ( confessions of a whisky freak)

2 gedachten over “Glen Scotia double cask

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *