Glen Scotia double cask rum cask finish

Hey people,

Vandaag weer een tripje naar campbeltown !

Vorig jaar bracht glen scotia een nieuwe versie uit van hun double cask. Waarbij het origineel een finish heeft op PX sherry heeft deze variant een finish op rum vaten ! En dat geeft een heel andere dimensie aan de whisky.

Om het meteen maar even te melden. Dit is een heerlijke whisky voor de zomer ! Geweldig bij bijvoorbeeld een lekkere barbecue met vrienden op een mooie zomeravond.

Maar laten we even de whisky verder uitpluizen.

Deze glen scotia rijpt zijn eerste tijd in een first fill bourbon vat en gaat na een X aantal jaar over om een finish te krijgen op een demara rum vat. Hoe oud de whisky is is niet bekend. Het enige wat we weten is dat de finish 8 maanden duurt.

Dat is iets korter dan de “normale” double cask. Deze heeft een finish van 1 jaar.

Op de neus heeft deze Glen Scotia geuren van hout, verse honing, warme ananas en gerookte meloen op een barbecue. Ook vanille, steenfruit, een lichte zilte bries, peperkoek en hij is wat moutig.

Het palet heeft smaken van nootmuskaat, vanille, kaneel, peper en ook hier wat ziltigs. De whisky is licht rokerig en heeft ook smaken van zachte perzik snoepjes, lichte hout tannines, exotisch fruit en hij is wat vettig.

De afdronk is kort tot medium lang met verwarmende kruiden, eiken, zout, chili vlokken en ook wat eikenbitters.

Wat mij opvalt in deze whisky is dat die campbeltown funk en niet echt in zit voor mij. Misschien wordt dat onderdrukt door het rum vat.

De whisky is afgevuld op 46% alcohol en wordt niet koud gefilterd of bijgekleurd. De whisky kost je zo’n €50 in de winkels.

Zoals ik al zei…. Een hele mooie whisky voor die zwoele zomeravondjes.

Bedankt voor het lezen.

Cheers,

Robbert.

Glen Scotia double cask rum cask finish
8.4
Advertenties

Auteur: confessionsofawhiskyfreak

hey people, welkom op mijn blog! Mijn naam is Robbert, geboren op 2 december 1991 en ik ben de bedenker van de blog “confessions of a whisky freak” Qua baan werk ik in de zorg. Een super mooie baan waar ik met veel plezier naar toe ga. Mijn vriendin is al jaren blogger (www.edithsofia.nl) en om haar zo bezig te zien met haar blog heeft mij ook geïnspireerd om mijn eigen blog te starten maar dan over mijn grote hobby... whisky! Wat kan je zoal verwachten? Reviews van whisky, whiskey, bourbon. Maar af en toe maken we ook eens een uitstapje naar bijvoorbeeld een lekker gerecht. Maar soms ook iets van een gadget of baard stuff. Vaak dan wel weer whisky gerelateerd uiteraard. Voor contact kunt u mailen naar: info@confessionsofawhiskyfreak.nl Ik sta open voor suggesties, tips, vragen & samenwerkingen. Cheers! Robbert ( confessions of a whisky freak)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *